directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de maig de 2024 13:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Elena no sap amb qui es juga “els quartos”

Treu "ferro" a la seva participació a l'Assemblea Oberta i no en preveu "cap conseqüència", assegura que ha comunicat a la direcció del PSC que assisteix a l'acte d’ICV-EUiA

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El diputat díscol del PSC i líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha defensat la seva participació a l'Assemblea Oberta, l'acte que promou ICV-EUiA per articular moviments socials d'esquerres. Elena hi vol "treure ferro" perquè participa "a una trobada per debatre sobre política; no és un míting d'un partit". I per això, ha assegurat, la seva assistència "no té perquè tenir cap conseqüència". "El que és rellevant no és la dinàmica d'expulsions disciplinàries, sinó el rol de ser actius i defensar les posicions allà on se'ns convida", ha dit. El socialista ha apuntat que intentarà ser diumenge a l'acte que reunirà Pere Navarro i Susana Díaz, tot i que té "un compromís" a Vilanova i la Geltrú.

Comparteix
   


Etiquetes
El PSOE ha ordenat expulsar el sector crític del PSC

Elena ha explicat, a preguntes dels periodistes, que ha comunicat a la direcció del partit la seva participació a l'Assemblea. De moment, també ha fet acte de presència l'exdiputat socialista Toni Comín; i s'espera que arribin al llarg del matí Jordi del Río, també d'Avancem i membre de l'executiva del PSC, i Fabián Mohedano, apartat de la direcció socialista per haver participat a un acte d'ERC al desembre.

Segons l'organització, més de 1.400 persones participen a l'Assemblea, 200 de les quals s'han hagut d'instal·lar en una carpa externa perquè no cabien a la Fabra i Coats. Per donar-ne el tret de sertida, a partir de les 10 del matí, han intervingut els coordinadors nacionals d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, i el coordinador genera d'EUiA, Joan Josep Nuet.

Del Río, sobre els crítics a l'Assembla Oberta: "Entendríem que apliquessin el mateix criteri però ho consideraríem un error"

Barcelona (ACN).- Jordi del Río, membre de l'executiva del PSC i del col·lectiu Avancem, ha assegurat que participar a l'Assembla Oberta que promouen ICV i EUiA és d'"absoluta normalitat". Ara bé, ha deixat la porta oberta a possibles conseqüències disciplinàries: "Van marcar un criteri amb l'assistència de Fabián Mohedano en un acte promogut per ERC i entendríem que apliquessin el mateix criteri però consideraríem que és un error". Del Río ha recordat que el darrer Congrés va aprovar "una resolució per construir l'Aliança Catalana de Progrés" i que de fet, dins l'executiva del PSC "hi ha una secretaria" que se'n diu. Per tirar-ho endavant "la millor manera de fer política és dialogar".
Del Río no sap si assistirà aquest diumenge a l'acte del PSC a La Farga. Del Río ha arribat a l'antiga Fabra i Coats a mig matí, mentre en grups reduïts els participants a l'Assemblea Oberta debaten sobre noves polítics. Ha arribat amb Fabián Mohedano, apartat de l'executiva per haver assistit a un acte d'ERC al desembre. 

Del Río ha assegurat, en aquesta línia, que seria "un error" que se'ls apliquessin mesures disciplinàries. "No les entendríem". A més, ha recordat que ICV és un partit "company de viatge". També s'han deixat veure a l'acte 'Ara és demà' el diputat crític Joan Ignasi Elena i l'exdiputat socialista Toni Comín. 
Principio del formulario
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Synera fletxa Barcelona
2 de febrer de 2014, 10.11 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de febrer de 2014, 08.58 h


Aquests del sector crític són d'admirar, perquè dins d'un partit colonitzat com el PSC, mantenir una actitud catalanista té algo d'heroic


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Batcelona
1 de febrer de 2014, 16.37 h

Pobre Elena! El remetran a la Còlquida alla al mar Negre, com a l'altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
1 de febrer de 2014, 12.21 h

Si el PSOE de Madrid i Andalucía, han decretat expulsar aquells que en el seu dret de ser crítics ho siguin, el PSOE d´en Navarro a Catalunya cumplirà les ordres i els farà fora, passant a ser la quarta força al Parlament i potser desapareixent del territori, doncs l´hemorràgia de batlles, regidors i càrrecs internes, és cada vegada més gran.
Stalinisme en estat pur.
La seva profecia és la de que, el procés s´avorta per part de la dreta i després guanya les eleccions l´esquerra ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Intent d’eliminar la llengua catalana de l’escola amb el Pla Pilot d’elecció de llengua

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.