directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 19:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rull pressiona Unió perquè faci el tomb al sí-sí

Alerta Unió que una recomanació de vot pel 9-N de 'si-no' seria "complicat de gestionar"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El coordinador de CDC, Josep Rull, ha advertit, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que una recomanació de vot d'Unió per a la consulta del 9-N que impliqués una resposta favorable a la primera pregunta i negativa a la segona deixaria un escenari "complicat de gestionar". Rull prefereix que s'opti per un 'sí-sí' o per un 'sí' a la primera pregunta i donar llibertat de vot a la segona, perquè això donaria "una posició mínimament compactada" a CDC i Unió com a integrants de CiU. D'altra banda, Rull ha interpretat la crida al centre polític feta pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, com una manera de "reforçar l'espai ampli de CiU" i no ho veu incompatible amb la refundació de CDC.

Comparteix
   

A les portes que CDC i Unió Democràtica decideixin el vot que recomanaran als seus militants i simpatitzants per a la consulta del 9 de novembre, Josep Rull ha volgut llençar una alerta cap als democristians per si tenen la temptació d'optar per una resposta afirmativa a la primera pregunta i negativa per a la segona. "Seria complicat de gestionar una recomanació del 'si-no'. Seria complicat per afrontar un repte tant transcendent sense una posició mínimament compactada", ha dit, en referència a les diferències que podrien quedar en evidència entre els dos socis de CiU. I és per això que Rull ha preferit aconsellar a Unió una opció que facilitaria més la relació dins de CiU. "Amb un si-si i si més la llibertat de vot a la segona pregunta, hi ha espai comú", ha dit.
 
D'altra banda, Rull ha volgut referir-se al procés de "refundació" que ell mateix ha dit que necessita CDC. En aquest sentit, ha recordar que quan va néixer Convergència "volíem reconstruir la nació" i actualment "volem un nou partit per un país nou". "L'element nuclear ara és construir un nou estat. Hem acreditat que Catalunya no és viable com a autonomia dins l'Estat i que no podem garantir així l'estat del benestar, però es perfectament viable com a estat. I per això necessitem una nova eina", ha sentenciat.
 
D'altra banda, Rull també ha relligat aquest procés intern de CDC amb el que Unió ha anunciat per boca del seu líder. I és que la crida al centre polític que ha fet aquests dies Duran no és, per a Rull, un obstacle al procés català ni a la continuïtat de CiU com a federació conjunta. "Ens agradaria que això reforcés l'espai ampli de CiU. La nostra refundació va en aquesta mateixa línia: enfortir CDC, Unió i l'espai comú de CiU", ha assegurat Rull, tot afegint que des de Convergència "entenem els moviments" d'Unio però encara "necessitem asseure'ns i parlar a fons". "Coneixem la voluntat respectiva però hi hem d'aprofundir molt més, i el Consell Nacional del 30 d'acost de CiU servirà perquè reforcem aquest compromís", ha conclòs.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
4 d'agost de 2014, 18.00 h

La mayor parte de los miembros de UDC y seguidores de este partido, votarán SÍ+SÍ, pues es lo que expresan en público y en privado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
4 d'agost de 2014, 17.45 h

#4 ENESIMO RIDICULO DEL MASS

Hollande considera el «separatisme» com una «amenaça» per a Europa
El president de la República Francesa aprofita una commemoració de la Primera Guerra Mundial per advertir contra els "egoismes nacionals"
Diumenge l'ANC va dedicar al mandatari francès un mural a favor de la consulta del 9N

http://www.naciodigital.cat/noticia/72420/hollande/considera/separatisme/amenaca/europa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 d'agost de 2014, 16.31 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jo fletxa Catalunya
4 d'agost de 2014, 16.23 h

El PP augmenta l'avantatge respecte el PSOE en la intenció de vot en unes eleccions espanyoles. Segons el baròmetre del CIS (l'estudi, en pdf), publicat avui, els populars tindrien un 30% dels vots, seguits del PSOE, amb un 21,2%. La sorpresa seria Podem, que esdevindria tercera força, amb un 15,3% dels vots.

--
Tanta de feina del franquisme adoctrinant a la gent i ara resulta que tots els espanyols es llancen als peu de Podemos. És la fi d'Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jo fletxa Catalunya
4 d'agost de 2014, 16.19 h

#2 No tens res més per parar el moviment independentista? Si almenys escrivissis els comentaries en 'Llanito'. No m'estranya que perdéssiu totes les colònies i que cal volgui tornar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
B.Urleta fletxa Pobrets, els pancastellanistes, quina manera de fer el ridícul... fan sentir tristesa, de veure'ls tan deprimits, oi?
4 d'agost de 2014, 15.05 h




#2 Suposo que tu, ANACLETO-FLATULENCIO ARAGONESES, amb el coeficient intel.lectual que demostres tenir, et deus pensar que amb quatre o cinc exemples de corrupció + o - demostrats i+ o - importants, aconseguiràs que els lectors perdin el desig de ser independents i de separar-nos DEFINITIVAMENT de l'estat més corrupte, més feixista, més lladre, més ignorant, més maleducat i més repugnant de l'Europa Occidental . . .

Segueix somiant, nano, que és gratis . . .




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 d'agost de 2014, 14.26 h

Imputen a Tomàs Bigorra ERC un delicte de malversació de cabals públics

El portaveu d'Esquerra a la Diputació i alcalde de Vilaplana s'hauria autoatorgat un sobresou irregular durant cinc anys

La Diputació pagava 20.000 euros anuals a Esquerra però Bigorra no ho declarava

http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/39257


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Internacionalitzem i Guanyem fletxa Sí i Sí ..............................
4 d'agost de 2014, 13.58 h

https://www.youtube.com/watch?v=Dfzd1aw7Rlc

Why Catalonia wants to be independent from Spain? Per què Catalunya vol independitzar-se d´espanya? Expliquem-nos al món i Guanyem el suport de l´opinió pública internacional. De nosaltres dep÷en que Catalunya se salvi o desaparegui per sempre com a poble.

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE Sí i Sí


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.