directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rull pressiona Unió perquè faci el tomb al sí-sí

Alerta Unió que una recomanació de vot pel 9-N de 'si-no' seria "complicat de gestionar"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El coordinador de CDC, Josep Rull, ha advertit, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que una recomanació de vot d'Unió per a la consulta del 9-N que impliqués una resposta favorable a la primera pregunta i negativa a la segona deixaria un escenari "complicat de gestionar". Rull prefereix que s'opti per un 'sí-sí' o per un 'sí' a la primera pregunta i donar llibertat de vot a la segona, perquè això donaria "una posició mínimament compactada" a CDC i Unió com a integrants de CiU. D'altra banda, Rull ha interpretat la crida al centre polític feta pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, com una manera de "reforçar l'espai ampli de CiU" i no ho veu incompatible amb la refundació de CDC.

Comparteix
   

A les portes que CDC i Unió Democràtica decideixin el vot que recomanaran als seus militants i simpatitzants per a la consulta del 9 de novembre, Josep Rull ha volgut llençar una alerta cap als democristians per si tenen la temptació d'optar per una resposta afirmativa a la primera pregunta i negativa per a la segona. "Seria complicat de gestionar una recomanació del 'si-no'. Seria complicat per afrontar un repte tant transcendent sense una posició mínimament compactada", ha dit, en referència a les diferències que podrien quedar en evidència entre els dos socis de CiU. I és per això que Rull ha preferit aconsellar a Unió una opció que facilitaria més la relació dins de CiU. "Amb un si-si i si més la llibertat de vot a la segona pregunta, hi ha espai comú", ha dit.
 
D'altra banda, Rull ha volgut referir-se al procés de "refundació" que ell mateix ha dit que necessita CDC. En aquest sentit, ha recordar que quan va néixer Convergència "volíem reconstruir la nació" i actualment "volem un nou partit per un país nou". "L'element nuclear ara és construir un nou estat. Hem acreditat que Catalunya no és viable com a autonomia dins l'Estat i que no podem garantir així l'estat del benestar, però es perfectament viable com a estat. I per això necessitem una nova eina", ha sentenciat.
 
D'altra banda, Rull també ha relligat aquest procés intern de CDC amb el que Unió ha anunciat per boca del seu líder. I és que la crida al centre polític que ha fet aquests dies Duran no és, per a Rull, un obstacle al procés català ni a la continuïtat de CiU com a federació conjunta. "Ens agradaria que això reforcés l'espai ampli de CiU. La nostra refundació va en aquesta mateixa línia: enfortir CDC, Unió i l'espai comú de CiU", ha assegurat Rull, tot afegint que des de Convergència "entenem els moviments" d'Unio però encara "necessitem asseure'ns i parlar a fons". "Coneixem la voluntat respectiva però hi hem d'aprofundir molt més, i el Consell Nacional del 30 d'acost de CiU servirà perquè reforcem aquest compromís", ha conclòs.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
4 d'agost de 2014, 18.00 h

La mayor parte de los miembros de UDC y seguidores de este partido, votarán SÍ+SÍ, pues es lo que expresan en público y en privado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
4 d'agost de 2014, 17.45 h

#4 ENESIMO RIDICULO DEL MASS

Hollande considera el «separatisme» com una «amenaça» per a Europa
El president de la República Francesa aprofita una commemoració de la Primera Guerra Mundial per advertir contra els "egoismes nacionals"
Diumenge l'ANC va dedicar al mandatari francès un mural a favor de la consulta del 9N

http://www.naciodigital.cat/noticia/72420/hollande/considera/separatisme/amenaca/europa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 d'agost de 2014, 16.31 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jo fletxa Catalunya
4 d'agost de 2014, 16.23 h

El PP augmenta l'avantatge respecte el PSOE en la intenció de vot en unes eleccions espanyoles. Segons el baròmetre del CIS (l'estudi, en pdf), publicat avui, els populars tindrien un 30% dels vots, seguits del PSOE, amb un 21,2%. La sorpresa seria Podem, que esdevindria tercera força, amb un 15,3% dels vots.

--
Tanta de feina del franquisme adoctrinant a la gent i ara resulta que tots els espanyols es llancen als peu de Podemos. És la fi d'Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jo fletxa Catalunya
4 d'agost de 2014, 16.19 h

#2 No tens res més per parar el moviment independentista? Si almenys escrivissis els comentaries en 'Llanito'. No m'estranya que perdéssiu totes les colònies i que cal volgui tornar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
B.Urleta fletxa Pobrets, els pancastellanistes, quina manera de fer el ridícul... fan sentir tristesa, de veure'ls tan deprimits, oi?
4 d'agost de 2014, 15.05 h




#2 Suposo que tu, ANACLETO-FLATULENCIO ARAGONESES, amb el coeficient intel.lectual que demostres tenir, et deus pensar que amb quatre o cinc exemples de corrupció + o - demostrats i+ o - importants, aconseguiràs que els lectors perdin el desig de ser independents i de separar-nos DEFINITIVAMENT de l'estat més corrupte, més feixista, més lladre, més ignorant, més maleducat i més repugnant de l'Europa Occidental . . .

Segueix somiant, nano, que és gratis . . .




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 d'agost de 2014, 14.26 h

Imputen a Tomàs Bigorra ERC un delicte de malversació de cabals públics

El portaveu d'Esquerra a la Diputació i alcalde de Vilaplana s'hauria autoatorgat un sobresou irregular durant cinc anys

La Diputació pagava 20.000 euros anuals a Esquerra però Bigorra no ho declarava

http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/39257


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Internacionalitzem i Guanyem fletxa Sí i Sí ..............................
4 d'agost de 2014, 13.58 h

https://www.youtube.com/watch?v=Dfzd1aw7Rlc

Why Catalonia wants to be independent from Spain? Per què Catalunya vol independitzar-se d´espanya? Expliquem-nos al món i Guanyem el suport de l´opinió pública internacional. De nosaltres dep÷en que Catalunya se salvi o desaparegui per sempre com a poble.

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE Sí i Sí


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.