directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Més de 15.600 queixes a Air Berlin

Des del web de la Plataforma per la Llengua

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Més de 15.600 persones s'han queixat ja a Air Berlin pels seus 'dèficits lingüístics' i pel seu 'menyspreu al català' a través del web creat per la Plataforma per la Llengua. La Plataforma va posar en marxa la campanya perquè tothom que ho vulgui pugui emetre una queixa personalitzada a la direcció de l'aerolínia, com a reacció a les declaracions que el director general de la companyia aèria, Joachim Hunold, va expressar a la revista de l'empresa. En el text Hunold 'menyspreava la llengua catalana i es burlava dels catalans', segons recorda la Plataforma.
avió air berlin
Comparteix
   

La Plataforma per la Llengua va posar en marxa diverses accions com a reacció a les declaracions de Hunold. A part del web, l'organització va enviar una carta al president de la Generalitat, José Montilla, una altra al president del govern balear, Francesc Antich, i una tercera al síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, on lamentava el 'maltractament' i les 'injúries' de la companyia aèria i es reclamava a les tres personalitats que prenguessin mesures per evitar que aquests fets es repetissin. També es va enviar una carta a Air Berlin demanant una 'rectificació urgent' i que inclogui el català als serveis de la companyia.

Una 'anomalia' dins el sector


D'altra banda, la Plataforma considera que Air Berlin és una 'anomalia' dins del sector pel que fa a 'un mínim respecte' per a la llengua catalana. Hi ha diverses companyies que tenen vols a Alemanya i que, tot i que no utilitzen 'de manera suficient' la llengua catalana a l'empresa, sí que la tenen present, per exemple, a la pàgina web, segons l'entitat, que concreta que aquestes companyies són Click Air (web en 5 llengües; les altres 4 tenen més parlants que el català), Ryanair (web en 23 llengües), Easyjet (web en 18 llengües) i Spanair (web en 6 llengües). També opera a Alemanya i a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, però sense vols directes, American Airlines, que també té el web en català, segons la Plataforma. També cita més companyies que inclouen el català a la pàgina web i que tenen altres destins que no són Alemanya, com ara Vueling (web en 9 llengües, entre les quals el català, el basc i el gallec), Air Europa o Bmibaby.

Air Berlin té el web en tretze idiomes, 'quatre dels quals amb igual o inferior nombre de parlants que el català' (danès, finès, suec i txec), 'però en canvi obvia el català', lamenta l'entitat. També observa que Air Berlin té tres aeroports de connexió, dos a Alemanya i un a l'aeroport de Son Sant Joan de Palma (Mallorca), que serveix per enllaçar vols procedents d'Alemanya i l'estat espanyol. Per tant, és 'evident que el català hauria de ser una de les llengües importants de la companyia, ja que opera a Alacant, Barcelona, Eivissa, Maó, Palma i València', defensa la Plataforma, que afegeix que Air Berlin és la primera companyia de l'aeroport de Palma en número de vols, superant Iberia.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.