directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 13 de maig de 2024 18:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 21 de juny de 2011 11:51 h

Josep Maria Puigibet o com adaptar-se a la crisi segons els interessos

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Si fa uns dies va ser notícia que l'alcalde de Navàs de les primeres coses que va fer en entrar a la batllia va ser abaixar-se el sou i aquesta setmana s'ha sabut que el nou president de la Diputació de Girona també ha decidit abaixar sous, hi ha casos totalment contraris que costen d'entendre en un context de crisi com l'actual. Un exemple ben paradigmàtic el trobem a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) on l'alcalde Josep Maria Puigibet (ERC), després de revalidar l'alcaldia -aquest cop amb majoria absoluta- ha decidit augmentar-se el sou un 33% i abaixar un 90% la retribució per assistència al ple als membres de l'oposició.

En el primer ple d'aquesta legislatura, celebrat divendres passat, Puigibet va comunicar que aquesta legislatura passava a cobrar 44.000 euros anuals bruts. Fins ara en cobrava 33.000 del Consell Comarcal però Esquerra hi ha passat a l'oposició, de manera que serà el consistori bisbalenc qui li procurarà un sou. Un consistori que, segons va denunciar constantment l'oposició en campanya electoral, està endeutat amb uns 8 milions d'euros. A més a més, Puigibet sembla que ha oblidat totes les vegades que en la darrera legislatura havia presumit de no cobrar res de l'Ajuntament i ha decidit tirar pel dret.

Per contra, on sí que ha aplicat la retallada ha estat en les retribucions per assistència als plens, que cobren els regidors de l'oposició, de 100 a 10 euros. En el mateix ple de divendres passat, Puigibet els va comentar que la intenció inicial era deixar-los amb 5 euros per ple però que finalment havia estat generós i havia optat per 10 euros. Una generositat, però, que és molt més evident en el que perceben els membres de l'equip de govern per assistència a les juntes de govern local: n'hi haurà dues al mes i cadascun dels 6 regidors cobrarà 250 euros; és a dir, que el cost final serà de 3.000 mensuals.

En un context en què les retallades estan a l'ordre del dia, la filosofia del Puigibet és, com a mínim, un cas a tenir en compte.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Fora vividors!!. fletxa La Bisbal.
11 de juliol de 2011, 19.14 h

Ex transfuga de CIU, como la seva mare, une vergonya per ERC i un altre vividor mes a mantindre. Ha tingut un bon mestre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
jordi fletxa barcelona
25 de juny de 2011, 17.19 h

#1 Sr. Robert, si sap alguna cosa ho podria dir.. sinó el que està fent es calumniar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Militant de que? fletxa Vilafranca del Penedes
23 de juny de 2011, 15.24 h

#2 Peredigne no sigis tan confiat, ya veus els comentaris de la comarca de gent que el coneix bé, per altre part A HITLER TAMBÉ EL VAN ESCOLLIR AMB UNES ELECIONS DEMOCRATICAS i ya veus com els hi va anar als alemanys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Militant de que? fletxa Vilafranca del Penedes
23 de juny de 2011, 15.18 h

#6 Em sembla vergonyos defensar aquet "personatje", es la vergonya de tota la gent honrada del penedes que coneix totes les sebes malifetas, es comporta com un " cacique" dels d´abans i no sol no dialoga amb la oposició ( que li a estes la ma" sino saben que tots traballen per guanyarse les garrofes posa esl plens a les 10 del mati per que aquets no hi puguin asistir amb l´escusa de que ya els hi pagan les empresas, un altre mentira un regidor amb 10 euros de sou si falta a la feina li desco... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Bet fletxa L'Ortigós
22 de juny de 2011, 22.46 h

I ningú no es pregunta si és normal que hagi retallat les retribucions de l'oposició? Si tan normal és tenir un sou així en els temps que corren... per què els que no governen han de veure com l'alcalde decideix unilateralment els retalla així el sou?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
22 de juny de 2011, 22.29 h

I la pregunta seria quan creieu que ha de cobrar un alcalde ? 2300 euros al mes sense pagues ni res tampoc és una fortuna.

Jo se que ara està de moda rajar dels sous dels polítics pero que voleu que cobri un alcalde que s´ha de dedicar a temps complert a la seva feina i que en molts casos rep amenaçes, insults, coaccions...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
PereelDigne fletxa Granollers
22 de juny de 2011, 18.42 h

No vul tornar a polemitzar però sí puntualitzar per última vegada alguns detalls. Cobrar 2.300 € al mes i res més , repeteixo, res més, em sembla que és una quantitat adequada per un alcalde d'un municipi de 3.000 habitants. Aquest barem vé de les quantitats que l'Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya aconsellen. D'altra banda, no entenc com és possible que ell cobrés 5.000 € al més treballant al Consell Comarcal perquè el sou és molt mé... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Roger fletxa Penedès
22 de juny de 2011, 17.29 h

Aquest tio sempre està avergonyint la gent d'Esquerra de la regió... No hauria de ser del nostre partit. I la direcció fa molts anys que ho sap, però fins ara s'ha fet els ulls grossos perquè donava suport a qui donava suport... A veure si això s'acaba d'una vegada!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Rafael fletxa La Bisbal del Penedès
22 de juny de 2011, 16.59 h

PereelDigne, 44000€ per un poble de 3000 habitants és un sou normal? Ho dic des del desoneixement

Per altra banda afegir que la legislatura passada aquest senyor es treia uns 5000€ nets al mes, ja que al sou del consell comarcal hi sumava unes quantioses dietes, la majoria de cops sense justificants i sempre signades per ell mateix.

Els cas de les dietes es va portar al Síndic (consta en el seu informe anual, no sé si del 2008 o el 2009) que va dir que estava mal fet.

La llei no dóna... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
PereelDigne fletxa Granollers
22 de juny de 2011, 10.56 h

Si dividim 3000 € entre 6 ens dóna 500 € al mes. Tampoc pot considerar-se una gran sou si és que no cobren res mes i cal tenir en compte que a part d'anar a les jujntes de govern fan altres feines per les quals no cobren res i 44.000 bruts € (2300 al mes net) de l'alcalde és menys del que cobren alcaldes d'altres formacions d'ajuntament semblants. Ara bé si fa la feina o no la fa, això ha han de valorar la ciutadania i sembla que ara li ha donat la majoria absoluta, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
El vaixell espanyol naufragaria si no fos per l’aportació catalana

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.