Kosovo i el paper d'Aznar
José Luís Rodriguez Zapatero i tot el seu equip, s'ha posicionat al bàndol rus, que no reconeix de cap manera la proclamació unilateral d'independència de Kosovo. Però per l'altra banda, un José María Aznar a l'ombra resulta que va estar fent feina per l'altre costat, als Estats Units d'Amèrica. Aznar va aprofitar la seva gran agenda de contactes que va recollir a les Illes Açores quan va declarar la guerra a l'Iraq, al costat dels presidents d'EUA i el Regne Unit.Però Aznar tenia un problema important. No podia posar-se en contra i a favor d'Estats Units a la vegada. I com que aquesta vegada, sense cap mena de dubte, hi estava en contra, es tractava de com a mínim, que les seves gestions no fossin públiques, per tal de no desgastar la seva prestigiosa reputació com a estadista polític internacional. I les gestions van anar per la línia coherent... Essencialment, Aznar va parlar de que la independència de Kosovo desencadenaria amb una 'balcanització' de l'estat espanyol, tal i com ha destacat el diari Público. És a dir, que Kosovo desencadenaria una mena de nova guerra civil espanyola. D'una coherència total.
Washington però, va fer saber a Aznar que s'hi posés fulles, i que s'ho prengués amb calma, perquè tal i com estaven les coses, la independència de Kosovo era un tren que ja no podria aturar ningú. I d'aquesta manera, tal com va anar a interferir, Aznar va tornar a desaparèixer.
Finalment, uns a través de Rússia, i els altres a través dels Estats Units, han acabat fent bona aquella màxima de Pla que deia que no hi ha res que s'assembli tant a un espanyol de dretes com un espanyol d'esquerres. Almenys quan es tracta d'independències resulta impossible equivocar-se!