directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 29 de novembre de 2010 05:00 h

Les dades dels que no han sortit

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Totes les eleccions són un pou d'anècdotes i dades curioses per analitzar, i les darreres eleccions al Parlament de Catalunya celebrades aquest diumenge no han estat l'excepció. Tot i que finalment són 7 els partits que han aconseguit entrar al Parlament, en total es presentaven 39 candidatures als comicis d'ahir. 

Entre els qui no han aconseguit representació parlamentària, la sorpresa l'ha donada Plataforma per Catalunya (PxC), de Josep Anglada, que ha aconseguit duplicar el nombre de vots aconseguits pel partit de Joan Carretero: 75.321 per Anglada pels 39.922 de Reagrupament. D'aquesta manera han quedat com al primer i segon partit més votats d'entre els que han quedat fora de la cambra. Tot i no haver assolit col·locar cap diputat al Parlament, els resultats de PxC auguren uns possibles bons resultats de cara a les municipals que se celebraran el maig del 2011. D'altra banda, l'escissió del partit d'Anglada, Partit per Catalunya (PxCat), tan sols ha estat capaç d'aconseguir 312 vots.

Alternativa de Govern, el partit que va muntar Montserrat Nebrera després de marxar del Partit Popular, ha fet uns resultats molt discrets, encara que només ha acabat presentant llista per la demarcació de Barcelona. Perquè ens en fem una idea, els 2.187 vots (0,07%) que ha aconseguit, queden per sota de partits com el Partit Comunista del Poble Català (PCPC) o el Partido de los Pensionistas en Acción (PDLPEA), que han tret 2.942 vots (0,09%) i 3.198 vots (0,10%) respectivament.

Millors resultats ha tret la CORI, el partit del regidor de Reus, Ariel Santamaria, que encapçalava l'extravagant Carmen de Mairena, i que ha assolit 6.982 vots (0,22%) i quedant per davant de partits de la talla del Partit Pirata, que ha tret 6.489 vots (0,21%) i Unión de Progreso y Democracia (UPyD), que ha assolit 5.293 vots (0,17%).

Per últim, el contra-pòdium de les eleccions és per Alternativa Liberal Social (54 vots), el Partit de Justícia i Progrés (47 vots) i tanca Democraticaweb (44 vots).



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Manel fletxa Argentona
29 de novembre de 2010, 05.26 h

Pèro... i que passa amb els vots de "Des de baix"! que ha passat, que no han sigut votats? O que?! Jo com a mínim els he votat.... XD.
I per cert... els de Reagrupament que tant prometien... s`han estavellat a base de bé. Quin desastre d`eleccions... estic decebut del vot independentista, i sobretot de "Des de baix". Ara millor que es diguin "Des de el fracás".


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.