directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 3 de desembre de 2022 17:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.catacn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa Dimecres, 18 de desembre de 2013 05:00 h

Autosuficiència energètica a Barcelona

La ciutat està portant a terme diverses accions per tal d'aconseguir edificis i espais públics autosuficients energèticament.

Amb la creació d'illes energètiques autosuficients per tal de millorar pràctiques relatives al consum: incorporació de cobertes solars, usos mixtos, calefacció conjunta per barri, reciclatge d'aigua i utilització de vehicles elèctrics. Implantació d'un sistema de climatització que proveeixi a edificis o centres de consum tota l'energia tèrmica, en forma d'aigua calenta o freda necessària per a la seva climatització. Actualment es troba implantat a l'àmbit del Fòrum, i s'està ampliant al districte 22@ i al barri de la Marina (Zona Franca).

Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Dimarts, 17 de desembre de 2013 11:15 h

La tecnologia al servei dels ciutadans a Barcelona

El Fab Lab segueix un dels objectius de la smart city: fer la vida més fàcil als ciutadans. La tecnologia, al seu servei.

I entre els que faciliten la tasca trobem els arquitectes que posen en pràctica diversos projectes a l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya, l'Iaad, al Poblenou.La vuitantena d'alumnes de diferents nacionalitats que cursen el Màster d'arquitectura avançada treballen incansablement aquests dies per enllestir els projectes abans de les vacances de Nadal. Tenen en comú que s'ocupen de tot el procés de creació i ho fan gràcies a la tecnologia i a les múltiples possibilitats que els proporciona.

Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Dimarts, 10 de desembre de 2013 12:25 h

Il•luminació eficient a Barcelona

Aquest mes de desembre s'instal•la a quinze carrers i places de la ciutat el nou enllumenat intel•ligent que incorpora més claror, més eficiència i nova tecnologia.

L'Ajuntament de Barcelona ha començat les obres per renovar l'enllumenat amb criteris del nou Pla director d'il·luminació. L'objectiu: generar una nova imatge nocturna de la ciutat. Aquest mes de desembre s'instal·la la nova il·luminació a quinze carrers i places de tots els districtes. La previsió és que fins a finals del 2015 s'hagin renovat 160 trams de carrers i 3.360 punts de llum, fet que representa un 3% de la instal·lació lumínica de la ciutat. En total s'invertiran 22,4 milions d'euros.

Llegir-ne més


publicitat

Tecnologia doble fletxa Dimecres, 4 de desembre de 2013 05:00 h

Autosuficiència energètica a la ciutat de Barcelona

En servei una nova central de generació d’energia tèrmica i una xarxa de climatització per proveir de fred i calor 15.000.000 de m2 a l’entorn de la Zona Franca

La Central d’Energies de la Zona Franca impulsa el seu procés d'expansió per abastir el sector industrial, residencial i terciari de la zona. Subministrarà fred i calor al barri de la Marina i la Zona Franca, el recinte firal Fira-Gran Via, el recinte comercial de Gran Via 2 i la plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat, entre d'altres. Es tracta de la segona xarxa de distribució de calor - fred (District Heating & Cooling) de la ciutat, després de la xarxa implantada al Fòrum-22@, I ja sumem 20 km de xarxa a Barcelona. Aquesta instal·lació parteix de l'aposta de la ciutat de Barcelona per l'autosuficiència energètica i el desenvolupament urbanístic i econòmic de la franja industrial i portuària del sud de Barcelona.

Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Dimecres, 27 de novembre de 2013 05:00 h

Barcelona pionera en la identitat digital ciutadana al mòbil, idBCN

L’Ajuntament ha posat en marxa la idBCN, el model és pioner a nivell mundial i permetrà als ciutadans accedir a tot tipus de tràmits i serveis telemàtics de forma jurídica i tecnològicament segura.

La iniciativa desenvolupada per l’àrea d’Hàbitat Urbà, a través de l’Institut Municipal d’Informàtica, forma part del conjunt d’accions impulsades en el marc de la Capitalitat Mundial del Mòbil que Barcelona ostenta fins el 2018 i per l’aposta d’esdevenir una Smart City de referència. L’Ajuntament de Barcelona té la voluntat estratègica de liderar el sector de les noves tecnologies i de la mobilitat com a eina de progrés econòmic, creació d’ocupació, foment de la industria i generació de riquesa. 

Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Divendres, 27 de setembre de 2013 05:00 h

De Catalunya a Silicon Valley, comença la 6a edició de la #Catosfera

A punt la 6a edició de la trobada anual de la Internet catalana aquest cap de setmana a Granollers

La Catosfera, la trobada anual de la Internet catalana, és a punt de començar a Granollers. Serà avui divendres a les 8 del vespre quan la sala mitjana del Teatre Auditori acollirà les ponències inaugurals centrades a parlar del talent català a les grans empreses d'Internet.'De Catalunya a Silicon Valley' anirà a càrrec del periodista i escriptor Jaume Barberà ('Singulars', TV3) i del socidirector de Roca&Salvatella Marc Cortes. Saül Gordillo, periodista i cap de continguts digitals de El Periódico, moderarà l'acte. Dissabte serà el torn de les taules amb les diferents ponències i torns oberts de paraules. La jornada es podrà seguir per streaming a través del mateix web de la Catosfera i a Twitter amb el hastag #catosfera. Llegir-ne més


publicitat

Tecnologia doble fletxa Dilluns, 2 de setembre de 2013 18:50 h

La Via Catalana al teu mòbil!

L'Assemblea Nacional Catalana ha publicat l'aplcació per a Android i iPhone de la Via Catalana

Applicació per a Android i iPhone de la Via Catalana
Applicació per a Android i iPhone de la Via Catalana

L'Assemblea Nacional Catalana no es queda enrere pel que fa a les noves tecnologies i ha elaborat una aplicació de la Via Catalana del proper Onze de Setembre per a mòbils Android i iPhone, que proporciona als participants tota la informació necessària del seu tram. L'aplicació es pot trobar des d'avui a les botigues virtuals per Android i iPhone amb el nom “Via Catalana”. A part de proporcionar informació sobre les activitats del dia onze, l'aplicació permet als usuaris consultar un calendari amb tots els actes relacionats amb la Via Catalana que es duguin a terme en els propers dies. L'aplicació per mòbil de la Via Catalana, també permet publicar fotografies de la Via Catalana per compartir-les amb la resta de participants, i accedir a les instruccions sobre com arribar al tram corresponent amb un mapa geolocalitzat amb la ruta més recomanada per arribar-hi amb vehicle propi per carretera. 

Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Divendres, 12 de juliol de 2013 18:45 h

El submarí català ICTINEU 3 crea una campanya de micromecenatge per poder acabar el projecte

Mentre el ministeri defensa espanyol ha malbaratat milions d’euros del nostre espoli en un submarí militar que s’enfonsa.

L’equip del submarí català ICTINEU 3 acaba de començar una campanya de micromecenatge crowdfunding, a través de la plataforma Verkami, com a últim recurs per aconseguir els 60.000€ necessaris per poder finalitzar el projecte i posar el submarí sota l’aigua el proper mes de setembre. Sota el títol, “Ara és l’hora de la veritat: fem l’esforç final, posem a l’aigua l’ICTINEU 3!”, l’equip emprenedor del submarí fa una crida final en la cerca de la col·laboració de la societat, un factor imprescindible per poder acabar aquest projecte 100% català. L'esforç es traduirà en grans beneficis per a la societat ja que Catalunya disposarà d'una potent eina d'intervenció i investigació submarina. El termini per aconseguir-ho és de 40 dies.  Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Dijous, 4 de juliol de 2013 17:25 h

Montserrat 360º, la muntanya sagrada des de l'aire

Es crea el primer tour virtual en helicòpter a la muntanya de Montserrat

Les empreses Helipistas, especialitzada en serveis turístics en helicòpter, i l'empresa Noupunt, especialitzada en fotografia 360º, han creat, amb la col·laboració de la UPC, el primer tour virtual 360º en helicòpter de Catalunya. Així doncs, tots els usuaris que ho desitgin ja poden veure el massis de Montserrat des d'una visió aèria espectacular.  És la primera vegada que la muntanya de Montserrat pot ser observada per tothom des d’una perspectiva aèria amb aquest nivell de detall i llibertat de moviment. La presa de les imatges ha anat a càrrec del fotògraf Martí Fradera -de l’empresa Noupunt-, que ha capturat més d’un centenar d’instantànies del massís per a confeccionar les imatges completes en 360º.L’empresa d’helicòpters Helipistas ha aportat els recursos aeris necessaris.

Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Dijous, 28 de febrer de 2013 05:00 h

ABERTIS, una empresa recaptadora de peatges que reparteix 600 milions d’euros en plena crisi

Malgrat que deu més de 14.000 milions, el increment de les tarifes i els 170 milions que li ha pagat Fomento fa que els seus accionistes no notin la crisi

Les grans empreses del IBEX-35 i entre elles ABERTIS no pateixen la crisi a l’hora d’ingressar uns bons dividends, cap petita i mitjana empresa reparteix beneficis a costa d’augmentar endeutament, cap petita i mitjana empresa amb un endeutament superior al seu valor repartiria beneficis, però les grans empreses tarifades o dependents del Butlletí Oficial de l’Estat, segueixen guanyant molts diners amb la complicitat dels governants i sense assumir el cost de la crisi. Això també és corrupció, pagar i permetre que aquests lobbys cobrin milions d’euros molt pel damunt de la feina que fan. Aquest malbaratament de recursos públics que van a parar als accionistes impedeix que es construeixin aquelles infraestructures més necessàries com el cas del desdoblament de la N-II. Podeu consultar el dossier "Abertis i Fomento corrupció a #vergonyaN2 i AP-7" Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Divendres, 8 de febrer de 2013 05:00 h

Rivera desembarca a Madrid de la mà del talibà espanyolista Joaquin Leguina

L’exdirigent socialista que va assegurar que "entre la independència i la Guàrdia Civil, s’ha d’escollir la Guàrdia Civil" és fan de Rivera

Joaquín Leguina, expresident de la Comunitat de Madrid i exdiputat del PSOE al Congrés, serà l’encarregat de presentar la conferència del líder de Ciutadans (C's) Albert Rivera, que aquest donarà avui divendres a Madrid en el marc del Nova Economia Fòrum. L'exdirigent socialista ja va manifestar el seu suport a Ciutadans a les passades eleccions per sobre del PSC tot i haver donat suport a Rubalcaba en la direcció del PSOE. Leguina va acusar el PSC i els partits nacionalistes catalans  de "tractar com mossàrabs" els ciutadans immigrants de parla castellana de l'àrea metropolitana de Barcelona.
  Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Dijous, 3 de gener de 2013 15:40 h

Catalunya Diu Prou presenta una denúncia col•lectiva de residents a l'estranger que no van poder votar el 25-N

La plataforma ha portat al jutjat quaranta denúncies i quatre-centes cinquanta queixes de catalans que no van poder participar a les eleccions

Barcelona (ACN).- La plataforma Catalunya Diu Prou ha presentat aquest dijous una denúncia col·lectiva de catalans residents a l'estranger que van voler votar en les eleccions al Parlament del passat 25 de novembre i no ho van poder fer. El col·lectiu ha reunit fins a quaranta denúncies i unes quatre-centes cinquanta queixes de persones afectades que no van aconseguir participar als comicis des de l'estranger. La plataforma ha assessorat els catalans que s'han volgut queixar i s'ha fet càrrec dels tramitats legals per poder fer la denúncia col·lectiva.
Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Dimecres, 2 de gener de 2013 19:05 h

Investigadors catalans troben una vacuna terapèutica que s'acosta a la curació funcional de la sida

La vacuna evitaria que els malalts de VIH haguessin de seguir tractament antiretroviral tota la vida

Felipe García, Teresa Gallart i Josep Maria Gatell han presentat la vacuna terapèutica aquest dimecres a l'Hospital Clínic.
Felipe García, Teresa Gallart i Josep Maria Gatell han presentat la vacuna terapèutica aquest dimecres a l'Hospital Clínic.
Barcelona (ACN).- Un equip d'investigadors del projecte HIVACAT ha elaborat una vacuna terapèutica que obre la porta a poder aconseguir una eradicació de la sida i evitar que els pacients afectats pel VIH hagin de seguir un tractament antiretroviral de per vida. Amb la injecció de cèl·lules dendrítiques unides al virus del pacient inactivat per calor els investigadors han demostrat que es pot reduir fins a un 95% la càrrega viral del malalt, i per tant, permet un control temporal de la replicació del virus. Malauradament, la vacuna encara no garanteix una curació funcional de la malaltia i per això s'ha de seguir treballant per descobrir nous tractaments que combinats amb la vacuna, garanteixin aquesta curació.  Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Diumenge, 4 de novembre de 2012 05:00 h

“Catalunya sí, i Espanya también”, membres de la Unió Europea

El nou lema de campanya del PPC, finalment reconeix que Catalunya no és Espanya

Després d’haver llençat sobre el futur d’una Catalunya independent tota classe d’amenaces i mals auguris, Sánchez Camacho, ha presentat aquest dissabte el cartell de campanya del seu partit i ha explicat que volen fer "una campanya en positiu” sota l'eslògan 'Catalunya sí, España también' que clarament separa Catalunya d’Espanya. Malgrat que la líder popular ha defensat que Catalunya i Espanya "les uneixen moltes coses", com els lligams familiars, i també ha recordat que "hem fet moltes coses junts", i ha posat com a exemples la "transició exemplar", l'entrada a la Unió Europea i a l'euro o la construcció de l'estat del benestar, en el seu eslògan deixa clar que el temps de caminar junts s’ha acabat.


Llegir-ne més


Tecnologia doble fletxa Dijous, 18 d'octubre de 2012 11:55 h

Duran acusa el Polónia de manipulació

El Duran i Lleida independentista convers del Polònia d’aquest vespre, no agrada al Duran i Lleida confederalista de carn i ossos

El president del Comitè de Govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat mitjançant la xarxa social d'internet 'Twitter" la seva "suposada conversió a l'independentisme". "Llegeixo que Polònia de TV3 va avui de la meva suposada conversió a l'independentisme", ha destacat Duran, tot afegint que es tracta d'una "manipulació" i que ell continua sent el que era, un "confederalista". Cal recordar que després d‘entonar “Visca Catalunya Lliure” Duran, va assegurar que seguix sent confederalista i que el PPC, li va exigir públicament que es comporti amb "responsabilitat política" tenint en compte, que presideix una alta institució de l'Estat que representa Espanya a l'exterior i davant autoritats estrangeres, com és la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés.
 
Llegir-ne més

EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Ramon Boixet Ramon Boixet
Parlar clar
Joan Lladonet Joan Lladonet
La unitat i la simbologia espanyoles són sagrades

#xocdetrens fletxalogo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.