directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 28 de juny de 2007 05:00 h

I la vegueria del Penedès?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

vegueries vegueria penedes
Comparteix
   


Avui fa tot just un any que el Parlament de Catalunya aprovava la proposta de resolució per crear l'àmbit funcional de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i els municipis de l'Anoia que s'hi vulguin afegir, és a dir, la vegueria pròpia del Penedès en la futura organització territorial del Principat.

La Generalitat encara ha de decidir si pren en consideració la proposta i decideix crear la vegueria del Penedès, que seria la vuitena del territori, llargament reclamada pels penedesencs. Tot i no existir una resposta ferma al respecte, diversos detalls ens fan preveure que el Govern no atendrà les demandes de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, ja que al projecte de llei electoral presentat al Parlament -i que encara no es definitiu- s'esmenten 7 circumscripcions electorals referides a les 7 vegueries projectades inicialment: Barcelona, Catalunya Central, Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre, Comarques de Girona, Comarques de Lleida i Alt Pirineu-Aran.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
29 de juny de 2007, 00.40 h

El govern (és a dir el PSOE) és l'únic agent que avala menystenir el reclam per una vegueria pròpia, perquè calcula encertadament que absorbir el penedès dins una macroàrea metropolitana en diluirà els trets diferencials, quedarà ofegat dins el mar sociata baixllobregatí i permetrà convertir el penedès en un altre solar barat pel model d'indústria barata que fomenten.
Els penedessencs diem enèrgicament que NO acceptem aquestes pretensions. Som i serem penedessencs!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de juny de 2007, 16.22 h

Pot ser que NO es tinguin en compte els centenars d'adhesions Pro-vegueria, tant de particulars, com d'empreses o institucions?
Algú em pot explicar el per què les comarques de l'Empordà (Alt i Baix), les del Camp de Tarragona (Alt i Baix), les de l'Ebre (Baix i Ribera)... van juntes en les seves respectives vegueries, i en canvi al Penedès, L'Alt i Baix, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
casimir boy i núñez fletxa sant pere de ribes
28 de juny de 2007, 09.40 h

de moment, tot sembla que res no ha canviat des del Govern, continuen amb l'esquema de set vegueries, haurem d'intensificar la campanya i recordar a alguns els seus compromisos quan es passejaven per terres penedesenques, volem gestos i fets ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.