directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 3 de juliol de 2007 05:00 h

La tauromàquia als Països Catalans

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

plaça toros  tauromaquia
Comparteix
   


Els companys d'antitauromàquia han publicat recentment un buidatge sobre les dades de la tauromàquia a l'Estat, que aporten una mica de llum estadística a la vergonyosa fiesta nacional.

El buidatge de corridas i d'altres matances de braus es classifica per províncies, i mereix diverses observacions.

Per una banda, celebrar que Girona i Lleida són províncies lliures de toros, i que en aquests territoris la vergonya de la tauromàquia ha passat a millor vida, a la pila dels records per oblidar. Tarragona queda força a la cua de la llista, i només les festes de braus celebrades a les Terres de l'Ebre (6 esdeveniments amb braus) trenquen una actitud d'antitauromàquia estricta.

Barcelona, en canvi, queda a la part mitja d'entre les províncies de l'Estat espanyol, concretament en la 28a posició d'entre 52 territoris. Hi col·laboren les corridas que es celebren a la Monumental dels Balañá, i que només apleguen turistes a la recerca d'emocions ancestrals.

Les Balears ocupen el 38è lloc, amb 8 festes de braus, mentre que les províncies del País Valencià: Alacant i València són 18a i 19a respectivament, mentre que Castelló és la 32a província pel que fa a les matances de braus.

En territoris autonòmics, el País Valencià és al 5è lloc, Catalunya al lloc 11è de 19 i les Illes Balears en la 16a posició.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
4 de juliol de 2007, 12.09 h

Els correbous de les Terres de l'Ebre no tenen res a veure amb el toreig. D'altra banda, podeu informar del que vulgueu, però no teniu per què posicionar-vos perquè correu el risc que hi hagi qui no comparteixi la mateixa opinió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
josep fletxa amposta
3 de juliol de 2007, 23.51 h

Quina tonteria mesclar les corrides de braus amb els correbous de les Terres de l´Ebre. No tenen res a veure i sembla mentida que una gent que fa un estudi sobre la tauromàquia no sigui capaç de diferenciar una corrida de braus amb els correbous. És indignant!!!!
Això és donar la raó als protaurins contaminadors, torturadors i demagogs que justifiquen les corrides de braus a Catalunya per la tradició taurina de les Terres de l´Ebre.
Per favor, una mica de criteri!!!
Corrides de braus NO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
dani fletxa tarragona
3 de juliol de 2007, 12.56 h

Comparar una "corrida" amb les festes de braus que es fan a les Terres de l'Ebre és un acte que mostra una ignorància prou important. Només cal viatjar una mica i anar a qualsevol tarda de bous de qualsevol població deltaica i després veure una tarde de toros dels Sant Fermins, per exemple, i després jutgeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.