directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 00:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 27 d'octubre de 2009 05:00 h

Confiar en el Palau

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Després de l'escàndol del 'cas Millet' i tenint en compte el context de crisi econòmica que viu el país, no seria gens estrany que les aportacions econòmiques de patrocinadors i mecenes per al manteniment de l'activitat artística i cultural al Palau de la Música no passin enguany per un dels millors moments. Sorprèn, però, que siguin alguns partits polítics qui donin un mal exemple mostrant desconfiança ca a la nova junta del Palau. D'aquesta manera es corre el risc que, en lloc d'encoratjar a les empreses i entitats privades a mantenir la seva col·laboració amb el Palau contribueixin a dificultar la gestió econòmica de la nova junta.

En la inauguració de la XIX Temporada del Palau, ja amb Mariona Carulla com a presidenta en substitució de Fèlix Millet, nombroses personalitats polítiques com el president de la Generalitat, José Montilla, o el president del Parlament, Ernest Benach, van voler demostrar el seu suport a la institució amb la seva presència en l'acte. En aquell moment Carulla demanava la col·laboració i la cohesió amb les administracions, mecenes i patrons de l'Orfeó Català i els seus cors. El propi conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras es felicitava al programa Àgora de TV3 que la majoria d'entitats col·laboradores havien mostrat la voluntat de mantenir les aportacions al Palau perquè havien entès que la institució està per damunt d'uns fets delictius que jutajran els tribunals.

No sembla haver-ho entès de la mateixa manera el PSC que s'ha negat a incloure cap esmena als pressupostos generals de l'Estat espanyol per al 2010 per tal d'aconseguir subvencions per al Palau de la Música, a diferència d'anys anteriors. Sí que ho ha fet CiU, que ho fa habitualment, i que demana que s'hi dediquin 3,5 milions per 'salvar' la institució entenent que necessita suport econòmic 'més que mai'. Convé recordar que en la tramitació dels pressupostos de 2009 el PSC va votar a favor de destinar una partida de 1,2 milions d'euros al Palau.

Sens dubte cal ser curosos amb el destí dels diners públics, però que partits polítics i institucions retirin ara la confiança i les aportacions econòmiques al Palau de la Música és un mal exemple que fa un flac favor al Palau. La cautela no cal aplicar-la ara a l'hora de destinar o no diners al Palau, el control i la vigilància dels diners de tothom s'hauria d'haver fet abans controlant les accions de Fèlix Millet, i en tot cas després un cop concedides noves ajudes econòmiques a un Palau que intenta sortir d'aquest tràngol. Canviar de cop de postura i tancar ara l'aixeta, quan abans s'ha mantingut oberta, no sembla massa lògic.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.