directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 09:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 22 d'octubre de 2009 05:00 h

Tu em discrimines, jo et discrimino

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

oriol junqueras
Comparteix
   


El diputat d'ERC a l'Eurocambra, Oriol Junqueras, ho ha tornat a fer.

Una de les reivindicacions històriques dels eurodiputats catalans a l'Eurocambra és l'ús oficial del català en totes els àmbits de la UE. Legislatura rere legislatura, les autoritats europees responen que la iniciativa l'ha de prendre l'Estat espanyol permetent primer l'ús del català al Congrés dels Diputats. La solució, doncs, passa per aconseguir que l'Estat reconegui el català a les Corts de Madrid -ciència ficció- o bé per tenir un Estat propi, la llengua del qual es reconeixeria automàticament dins la Unió.

Per tal de denunciar la impossibilitat d'expressar-nos en la nostra llengua pròpia, diversos eurodiputats del país han utilitzat altres llengües oficials de la UE per evitar expressar-se en espanyol, l'única llengua oficial del Principat que ens autoritzen a fer servir. En l'anterior legislatura, Bernat Joan va utilitzar l'anglès, el portuguès i l'alemany.

Ahir Junqueras ho va tornar a fer, i en la seva intervenció a Estrasburg sobre l'extensió de la banda ampla a Internet, el republicà va recórrer a l'italià, una llengua que domina per raons acadèmiques, per reclamar l'oficialitat del català a l'Eurocambra. L'ús de l'italià de Junqueras s'entén com una discriminació simbòlica de l'espanyol, l'única llengua oficial a Catalunya que ens permeten usar a l'Eurocambra. D'aquesta manera, amb la marginació de l'espanyol es denuncia la marginació del català. 




Com a curiositat, en una de les intervencions reivindicatives de Bernat Joan ara fa uns anys, el vicepresident del Parlament, el socialista portuguès António Costa, va amonestar-lo per utilitzar el català, caient de peus a la galleda perquè utilitzava l'alemany! Res margina més que la ignorància.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Thor fletxa Igualada
11 de novembre de 2009, 17.11 h

Impresionant. Deu ser un cas únic dintre el parlament europeu que un diputat utilitzi varies llengües abans que la oficial del territori del que prove. Quin crack!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
23 d'octubre de 2009, 22.47 h

Gran bufetada a Espanya i a la UE per part de Junqueras. Però que no oblide Junqueras que l'estat italià no té un tracte cap a nosaltres millor que espanyols o francesos, ja que la situació política i lingüística de l'Alguer és com a la resta de Països Catalans. L'anglés és la llengua que hem de fer servir els catalans i els nostres representants quan ens dirigim a institucions i administracions i no ho puguem fer en català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 d'octubre de 2009, 17.09 h

a part de la vergonya que representa no poder emprar la nostra llengua en total llibertat ni tant sols a casa nostra, em sembla més vergonyós que l'assistència a les sessions no sigui obligada de principi a final, perquè aquest vídeo em planteja inevitablement la pregunta ... què collons foten totes les cadires que té al darrere buides ?

si cobren del sac, que penquin!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Albert fletxa Porqueres
22 d'octubre de 2009, 23.23 h

és lo puto crack en Junqueras!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.