directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 10 de maig de 2024 20:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 10 d'octubre de 2007 05:00 h

Salvador Sostres plega del Singular Digital

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


No és la primera vegada que l'escriptor més polèmic del Principat, el genial Salvador Sostres, plega d'un mitjà de comunicació. El seu pas per diversos mitjans de premsa escrita com El Periódico o La Vanguardia abans d'arribar a l'AVUI foren tan efímers que molts ja ni els recorden. Als mitjans digitals va plegar de l'E-notícies, i ahir va fer-ho de El Singular Digital, després d'un parell d'episodis de censura bastant lamentables. I se'n va donant guerra, com cada vegada que marxa descontent.

Pocs mitjans de comunicació poden permetre's un columnista tan incòmode, l'únic que s'atreveix a dir el què pensa sense por de les pressions polítiques, mediàtiques o econòmiques. En teoria qualsevol periodista hauria de poder expressar-se amb llibertat i parlar del què fos, que és únicament el què fa Sostres, però amb uns mitjans de comunicació tan malsans com els catalans, plens a vessar de pressions econòmiques i comissaris polítics, pretendre aquest privilegi és poc més que una utopia.

La seva és una ploma afilada com poques, que no dubta en carregar contra qui sigui, tingui el poder que tingui. Entre les seves polèmiques recents Sostres va desfermar les ires dels sectors feministes amb l'article 'Pagar d'entrada', i fa uns mesos va rebre una denúncia de Pasqual Maragall per un article on demanava que l'expresident aclarís o desmentís el seu suposat alcoholisme. Al directe!cat també hem destacat l'episodi de l'article on explicava com havia enculat a la ministra Chacón, un article que va esborrar al cap d'uns dies, o bé la valenta versió catalanista de l'editorial franquista que va publicar La Vanguardia ara fa uns dies.

La ruptura d'ahir amb el digital que dirigeix Jordi Cabré fou motivada, sempre segons la versió de Sostres, per dos episodis de censura seguits en menys d'una setmana: primer el d'Enric Vila explicant les suposades pràctiques mafioses de Montilla que explicàvem recentment, i després la censura que va patir dimarts el propi Sostres: en la seva defensa, cal dir que va acceptar que el seu article aparegués retallat a El Singular i va publicar la versió integra al seu bloc personal, però ni així ho va acceptar Cabré. Segons Sostres, el jove director de El Singular Digital està esperant les subvencions de comunicació que s'han de conèixer de manera imminent, i no pot permetre's que un columnista seu esquitxi noms amb poder dins la Generalitat com Bolaño, per exemple.

Sostres ha sortit del digital, però regalant als seus lectors un article on explica com funciona el Singular per dins i quina mena de pasta s'hi gasta. Amb la seva prosa contundent, el polèmic columnista explica com el van contractar per parlar de plaers: "el diari havia de fer els seus equilibris amb els socialistes i amb el tripartit en general i que per tant em proposaven o bé que escrivís un sol article a la setmana o bé que fes un gran dietari de plaers, com ho recomanaven d’altra banda els censors franquistes als escriptors que creien bons, i és així que el franquisme de vegades donà inconcebibles mostres de literatura decorativa".

I Sostres continua, en aquest cas explicant com el volien per fer la pilota a restaurants i així reclamar-los llavors diners en publicitat: "Es va acabar l’estiu i vàrem començar el curs i també el dietari. Al cap d’uns dies vaig rebre una trucada del Jordi Cabré suplicant-me més articles sobre restaurants. Em va explicar que la idea de la casa és que jo escrivís grans elogis de cases com Via Veneto, el Drolma o l’Isidre perquè ells encabat poguessin passar-hi els comercials d’El Singular a reclamar publicitat".

Sostres s'acomiada dolgut, i promet més teca per avui mateix: Al seu bloc explicarà com es fan les entrevistes a El Singular Digital, com es publiquen i quines coses es pacten amb els entrevistats. Estarem atents a properes estripades.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Oscar fletxa Barcelona
7 de setembre de 2010, 09.02 h

Potser es un "nen mimat de casa bona", pero per aixó mateix es pot permetre el luxe de dir el que molts pensem de la política i dels polítics i la majoría d'escriptors no s'atreveix a dir ni a escriure'n,, endavant Sostres !.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
la senyoreta pepis fletxa planeta terra
31 de desembre de 2009, 19.25 h

vist amb la perspectiva que dóna el temps, un avantatge, el senyor sostres es cada dia que passa un pet més bufat de sí mateix: "les dones són unes putes", no es cansa de repetir. totes les dones menys, evidentment, la seva mare, les germanes i la muller, ara que s'ha casat, pobre senyora... per no parlar de "l'espanyol, la llengua de les minyones i els pobres", o "soc independentista i partidari dels toros"...



i així ha acabat ell, a madrid, en espanyol, defensant la "literat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
esteve fletxa Lliçá d'Amunt
14 d'octubre de 2007, 20.34 h

I ara ...que fará????. Li portara les maletes al Sardá. Ostres, m'ha sortit un rodolí....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
carme fletxa barcelona
11 d'octubre de 2007, 18.12 h

Confondre la gent cridanera (només cridanera) amb la gent que té alguna cosa a dir d'interès és un malbaratament de l'atenció. Els del directe!cat no veieu la diferència? Vigileu el punt de mira...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 d'octubre de 2007, 16.59 h

A mi en Sostres sempre m'ha semblant un fatxenda, un nen mimat que es diu de classe bona, i que aprofita la seva facilitat amb la ploma per insultar a tort i dret i proclamar les seves "conquestes erotiques" diaries. Els seus dimonis enemics són, els pobres, les dones, els socialistes...etc. i els seus idols Convergència, Mas.
Els seus articles barroers i de mal gust. És la meva opinió


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 d'octubre de 2007, 14.33 h

Amb quina facilitat usen l'adjectiu qualificatiu de genial!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.