directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 10 de maig de 2024 05:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 15 d'octubre de 2007 05:00 h

Catalunya vol ser independent

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

estelada senyera independència
Comparteix
   


L'independentisme ha estat sempre un tema tabú als mitjans catalans, i a "la nostra", sense anar més lluny, sempre ha estat un tema més aviat ignorat i menystingut.   Ni després que Carod-Rovira llencés la proposta de referèndum pel 2014 s'ha organitzat cap debat important al respecte.

Malgrat aquest boicot mediàtic generalitzat, la independència del país serà un tema clau a l'agenda política dels propers anys, de la mateixa manera que en la darrera legislatura el tema clau era l'Estatut. I una bona prova que la independència de Catalunya és a la retina de molts catalans és el debat que 8tv va atrevir-se a realitzar al seu espai 'Amics, coneguts i saludats' que presenta Josep Puigbó.

L'espai, titulat 'Catalunya vol ser independent?', va sorprendre gratament a aquells qui seguien el programa, i durant les prop de dues hores d'emissió va poder-se veure un bon debat sobre el futur de la nostra nació. Defensant la independència de Catalunya hi havia la "locomotora" Alfons López Tena, promotor del Cercle d'Estudis Sobiranistes i vocal del CGPJ, l'escriptora Isabel-Clara Simó, la també escriptora i periodista argentina -però catalana d'adopció- Patrícia Gabancho i Xavier Solano, assessor del Scottish National Party, el partit independentista escocès d'Alex Salmond. Per la banda espanyolista hi havia Alejo Vidal-Quadras, Francesc de Carreras i un tal José Maria Fuster Fabra.

La impressió generalitzada acabat el debat és que la independència és possible i volguda per una gran majoria dels catalans: fins i tot el "ciutadà" Carreras va abandonar les seves tesis per mostrar-se a favor del referèndum d'autodeterminació [veure el moment] per tal que la població catalana pugui posicionar-se, una opció que els partits espanyols no volen ni contemplar.

Del debat, en destaquem alguns detalls: La pobra retòrica de Vidal-Quadras, que va dedicar-se a deixar anar mentides i interrompre a la resta de tertulians, així com la nefasta tria de les intervencions del públic: van parlar 7 defensors d'una grande y libre -alguns extrets de l'ultradreta- per 3 partidaris de la independència, tots ells amb intervencions molt meritòries.

A continuació us enllacem el debat íntegrament en quatre parts de 30 minuts, penjats a la xarxa gràcies als voluntaris d'Estat Català. No us el perdeu!









MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jon fletxa Barcelona
18 d'octubre de 2007, 01.00 h

Em sembla que després de veure al personal espanyolista del programa no calen més arguments...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Empar fletxa València
15 d'octubre de 2007, 23.54 h

Acabe de veure aquest programa per la xarxa, i la veritat es que m'ha deixat un bon sabor de boca, almenys, la resposta cap a la independència donat que ha estat força contundent.
Us heu adonat que qui defensava la independència s'ha mostrat respectuós deixant parlar als altres, i quan han tingut la paraula estaven nerviosos per voler explicar-se bé, i mentrestant, els altres sobretot el de Democracia Nacional, estava tot empitat pegant a tort i a dret?
Pel que fa a la gentola del públ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa bigues
15 d'octubre de 2007, 13.55 h

Vaig veure el debat i hem va sorprendre la quantitat d’ultres que varen intervindré inclús amb les seves expressions un d’ells va arremetre contra la direcció del programa per mostrar tota l’estona en una gran pantalla radera dels convidats la senyera independentista a la que va tilda de estrella comunista de mierda (o quelcom semblant) i seguidament va aparèixer la rojigualba ... per a mi això no es un debat plurar .... en Catalunya els espanyolistes son com a molt el 15 % (vots pp ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 d'octubre de 2007, 13.30 h

Vaig veure el programe i aquesta es la meva opinió.
Primé al moderador no va sapiguer moderá
Segon part del public espanyoliste ( respecto les seves opinons) van pixá forá del test.
Tercer.Els nacionalistes catalans ( del public) no s´expreseran amb claretat i no varen aprofundí els punts del debat.
Quart. El Sr Vidal Quadras va demostrá amb als seus arguments que no volia mes que tocá els ous, exemple. Va dir que sense l´imigració dels darres 60 anys Catalunya que eran uns d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.