directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 26 de novembre de 2007 05:00 h

Andalusia republicana

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

bandera republicana
Comparteix
   


L'esperit republicà a l'Estat espanyol no és patrimoni únic dels catalans, que fan gala de republicanisme des de la mateixa Generalitat, sinó que és compartit per una gran majoria silenciosa de la societat espanyola.

A Andalusia ja són 10 els municipis que s'han sumat a la demanda d'una 3a República, en una campanya iniciada per Izquierda Unida. Aquestes 10 localitats han aprovat mocions demanant l'obertura d'un procés constitutiu del nou règim. De moment només donen suport a la campanya els regidors d'IU, però en localitats com Humilladero els socialistes també van arribar a sumar-se a la moció. No cal ni dir que, hores després, van rebre la desautorització de la cúpula dels socialistes andalusos i des de llavors tots els regidors socialistes d'Andalusia han esdevingut monàrquics convençuts.

Els promotors de la campanya esperen que d'aquí uns mesos, quan la xifra d'ajuntaments adherits sigui més gran, aniran al Congrés dels Diputats per tal de demanar l'inici dels tràmits pel canvi de règim.

Un cop rebin el suport de la majoria dels 40 municipis governats per IU d'Andalusia, esperen que altres consistoris s'hi apuntin i la iniciativa superi les fronteres andaluses i s'estengui a tot l'Estat.

Al directe!cat tenim ben clar que la nostra lluita passa per aconseguir una República catalana i independent tan aviat com sigui possible, però ens agrada donar suport a aquells andalusos que, des del seu territori, lluiten pels valors republicans i treballen per acabar amb el circ dels opressors borbònics.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Esteve fletxa Lliçá d'Amunt
26 de novembre de 2007, 19.57 h

Crec recordar que va ser un president republicà espanyol (Manuel Azaña)que va dir que "A Barcelona hay que bombardearla cada 50 años para recordar a los catalanes que son una región de España".
La veritat es que amb aquesta veins, ni d'esquerres ni de drets ni del centre. Ells allà i nosaltres aquí i d'un bon veinatge potser en sorti un bon entinement, però amb 300 anys d'ocupació només han fomentat odi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ramon Peris fletxa Barcelona
26 de novembre de 2007, 19.34 h

Aquesta bandera que dibuixeu és incorrecta. La bandera de la República Espanyola té totes tres franges iguals. La bandera que té la franja central més ampla és la del Regne d'Espanya.

A mi tant me fa l'una com l'altra, però --posats a informar-- informem bé, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de novembre de 2007, 15.12 h

Aquesta bandera em fa tant o més fàstic que l'altre. Això seria sortir de les brases per caure el foc. No hi juguem. Independentisme total i absolut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JoanC fletxa Ventalló
26 de novembre de 2007, 11.09 h

COMENTARI des de Figueres (potser massa prudent)
Em sembla molt bé que, dins de l’Estat espanyol, aparegui una iniciativa que posi en qüestió una estructura estatal que ha trencat i està trencant sovint les esperances que va despertar la tan anomenada “transició democràtica”; sobretot si determinades institucions (la monarquia, per exemple) constitueixen un llast pel lliure desenvolupament de la democràcia. Possiblement, si la iniciativa es manté ferma entrarà en tot el territori... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de novembre de 2007, 09.20 h

Andalusia republicana, però espanyola voleu dir.
Catalunya republicana, però catalana. Ja no en trauríem res d'un altre règim espanyol.
La república espanyola i la monarquia espanyola són cosa dels espanyols. Catalunya ha de resoldre la seva independència i actuar unitàriament davant l'estat espanyol.
Catalunya, abans de caure amb qüestions d'àmbit espanyol, ha d'enfortir la seva catalanitat. Ara ja no s'hi val monarquia-república (espanyola) o dreta-esquerra (espanyola). Ara cal ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.