directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 06:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 17 de desembre de 2010 05:00 h

Condemnats a entendre's

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Albert Rivera, Ciutadans
Comparteix
   


En l'acte de constitució del Parlament d'aquest dijous, els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència i els de Ciutadans han coincidit per primer cop seient costat per costat a l'hemicicle. I malgrat que les seves ideologies són diametralment oposades, ja s'hi poden anar acostumant perquè si no hi ha cap sorpresa d'última hora hauran d'avenir-se i entendre's ja que hauran de compartir el grup mixt. Això comportarà que unionistes i independentistes s'hagin de veure les cares sovint en reunions del grup i hagin de compartir, per exemple, el mateix cotxe oficial.

Tenint en compte que l'article 24.2 del reglament del Parlament permet que si el grup mixt té cinc membres i s'acredita una majoria al grup -que Solidaritat tindria amb els seus quatre diputats- la formació de Joan Laporta podria presentar iniciatives legislatives en nom del grup mixt, és a dir, també en nom de C's encara que després els diputats de Ciutadans hi votin en contra. Davant d'aquesta situació, el partit d'Albert Rivera hauria intentat arribar a un pacte basat en una relació de quid pro quo amb Solidaritat, oferint-se a votar a favor de propostes dels independentistes a canvi de que Joan Laporta i companyia votessin a favor de les propostes de Ciutadans.

Després de la corresponent negativa de Solidaritat, Ciutadans prova ara a la desesperada de que PP o PSC li cedeixi els diputats que els falten per poder constituir un grup propi i no haver-se d'entendre amb els solidaris. Si no fos possible, i no sembla gaire probable, el partit d'Albert Rivera voldria que s'arribés a modificar el reglament del Parlament expressament pel seu cas. És ben irònic que els vots a Ciutadans puguin haver donat més visibilitat i capacitat d'actuació a l'independentisme al Parlament.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
18 de desembre de 2010, 12.04 h

Als de CC han tingut tota una legislatura per proposar canvis al grup mixt i no ho han fet, ara volen canviar a corre-cuita la llei per fer-la a la seva conveniència. No senyors, aquest cop, gràcies a Solidaritat Catalana per la Independència, no estareu tant còmodes al Parlament de Catalunya. De moment, això ja és la primera victòria de SI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.