directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 06:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 30 de desembre de 2010 05:00 h

A Extremadura no paga ni déu

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

bandera extremadura extremenya
Comparteix
   


La picaresca de part del sud d'Espanya amb els tripijocs de les 'peonades', el PER i 'l'atur agrícola' ja no s'aguanta per enlloc, i fins i tot Televisió Espanyola ha començat a denunciar els enganys i les estafes generalitzades a les subvencions agràries que tenen lloc al sud de l'Estat espanyol.

A nivell polític denunciar el malbaratament de diners públics que suposen les 'peonadas' té un preu polític altíssim: Només cal recordar com tothom es va llençar al coll de Joan Puigcercós quan va dir en campanya el ja cèlebre 'a Andalusia no paga ni déu i Madrid és una festa fiscal', però la veritat és que a Extremadura i molts llocs del sud l'escaqueig està a l'ordre del diaes cobren diversos salaris gràcies a estafar l'Estat.

Tal com ens descobreix aquest reportatge de RTVE, són molts els pobles extremenys de menys de 10.000 habitants on més del 80% de la població estafa l'Estat en al·legar que treballen de peons i cobrar, per tant, l'atur agrícola els mesos que no hi ha collites. Tot i això, l'article demostra que la majoria d'aquests 'aturats' en realitat treballen de paletes, pintors, camioners i fins i tot al camp, però no estan donats d'alta i així poden cobrar l'ajuda de 420 euros els mesos més fluixos. Segons el reportatge, aquesta és una pràctica perfectament normal i generalitzada, i diversos testimonis no tenen problemes en reconèixer obertament que treballen 'en negre' per poder cobrar l'atur agrícola. 

L'article també explica que molts d'aquests cobren com a peons agraris sense haver treballat ni un sol dia l'any al camp, ja que 'paguen' per les firmes conforme han treballat i ja en tenen prou per cobrar l'atur agrari.

Les estafes que recull el reportatge són tantes i tant generalitzades que, en finalitzar el text, el periodista de Televisió Espanyola trenca la sagrada objectivitat periodística i es permet el luxe d'aconsellar, de collita pròpia, que 'per evitar que això continuï passant, potser el Govern hauria de plantejar-se tirar endavant la Reforma Agrària que tant Andalusia com Extremadura necessiten des de fa dècades'. 

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
1 de gener de 2011, 11.46 h

#7 No se'n dóna vergonya de dir el què diu ???. O sigui com les rèmores: A Andalusia paguen si no treballes i a Catalunya, si no treballes no hi ha mamella que ragi. Molt maco i alliçonador viure a l'esquena dels altres. Doncs ja sap què ha de fer: Quedar-se on està per així anar tirant de beta, i al darrera, vagi dient arreu que els catalans no som solidaris. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
1 de gener de 2011, 11.14 h

-sense haver treballat cap dia a l'any. No 'ni un sol'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
1 de gener de 2011, 11.13 h

Si jo sóc extremeny i visc a Extremadura, Espanya em paga un sou sense treballar.
Si jo sóc extremeny i visc a Catalunya, si no treballo no em paguen. Tot i que tingui
una altra feina de temporada, com ara: turisme de platja, d'esquí, pesca, etc. Els
espanyols que manen ara són molt més lladres que el Franco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa Salou
29 de desembre de 2010, 13.41 h

Sr,. Pizarro, que la seva família sigui d'Extremadura no te res a veure amb el problema de fons.
El cas no és la picaresca generada en la població. Del que es tracta és de un sistema pervers que ho permet i ho fomenta. A tothom - o si vol, la majoria - que li permetin de fer la viu-viu, està tentat de fer-ho i acaba corrompin-se. També a Catalunya molts catalans d'origen s'han abandonat a rebre un subsidi d'atur renunciant a treballar mentre dura la paga.
El problema és que s'han malver... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5 Victor Feliu
Victor Feliu fletxa [object Object]
29 de desembre de 2010, 13.16 h

#4 el Sant Pare et dirà que per al César el que és del César. I no facis demagògia: que existeixi corrupció no ha de significar la justificació del frau fiscal en una societat amb maduresa democràtica. si més no, aquest estil d'argumentació denota una baixíssima voluntat de millorar qualsevol sistema (sigui comunista, feudal, social-demòcrata o liberal), ja que proposa entrar en una espiral destructiva que no acaba més que destruint les persones que viuen al sistema. una mica d'hum... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jo mateix fletxa Barcelona
29 de desembre de 2010, 10.47 h

Mentre hi hagi una llei i un legislador que ho permetin, un polític que se'n beneficii i un govern fet de lladres, que voleu que faci la gent?, que declari el poc que guanya perquè els seus impostos se'l quedin els polítics, constructores, bancs, ajuntaments, regidors i d'altres lladregots?, que diguin als seus fills que no amaguin res de res i que quan vegin passar lliure pel carrers a un tal Millet el saludin respectuosament perquè n'és un "prohom" barceloní?, que respectin al lladre d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manuel fletxa Besalú
28 de desembre de 2010, 23.04 h

Tinc un amic que tenia vinyes. Ell i la resta de viticultors de la comarca en temps de verema llogava gent. De gent del sud ja no en volien perquè es trobaven que, un cop havien fet els jornals suficients per a cobrar el PER durant la resta de l’any, els peons plegaven i marxaven a mitja collita i els deixaven penjats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Fran Pizarro
Fran Pizarro fletxa [object Object]
28 de desembre de 2010, 20.47 h

a ver que pasa eh!! que mi familia es de extremadura!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 35
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de desembre de 2010, 11.48 h

Vivim en una país d'estafadors, especialment el sud d'aquesta península. No és un mal d'avui, és un mal endèmic. Això del PER, fa molts d'anys que dura i possiblement encara duri uns quants més. Aquest govern, els sociates, podrà retallar les pensions i els sous, però al cau on hi tenen el feu i casal llurs votants, això no ho tocaran pas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 40   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.