directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 11 de febrer de 2011 05:00 h

Bragado contra els 'patriotes'

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


La imposició d'una placa commemorativa descafeïnada a les quatre columnes Puig i Cadafalch és el darrer episodi d'una legislatura plena de dictats i imposicions del PSC des de l'Ajuntament de Barcelona.  Potser és perquè fa trenta anys que manen al consistori, però la manera que els socialistes han vetat la placa que havia de recordar els 'patriotes catalans de tots els temps'  sembla que adopti el tarannà dels Mubarak i companyia.

Els impulsors de la recuperació, la Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals, va instar a la restitució del monument catalanista amb dues condicions: que les quatre columnes s'instal·lessin a la part frontal de Montjuïc i que, un cop alçades, hi figurés una placa en record als 'patriotes catalans de tots els temps'. De bon inici, el PSC no va acceptar-ne cap de les dues, i va ser gràcies a les pressions d'ERC que finalment les torres s'han alçat darrera la Font Màgica, ja que els socialistes pretenien ubicar-les davant del Pavelló Italià, amb una disposició lateral a la muntanya, on pràcticament ni es veiessin.

La segona demanda, la de la placa, tampoc s'ha complert. Després de diverses temptatives per tal que la inscripció inclogués el text sobre els patriotes catalans, el PSC ha continuat insistint en el text sobre la 'Restitució de les Quatre Columnes enderrocades l'any 1928 pel seu caràcter de símbol de Catalunya', sense voler ni sentir parlar de l'homenatge als lluitadors catalans de tots els temps. En un últim intent per tal d'aconseguir una inscripció de consens, ERC va presentar un prec a la comissió de Cultura de l'Ajuntament el passat 25 de gener on es demanava que, si no volien modificar la seva proposta de text, almenys afegissin la frase proposada per la Xarxa a continuació, aconseguint una solució de consens que satisfés les dues parts.

El prec d'Esquerra no va ser atès, ja que el socialista García Bragado va assegurar que encara quedava temps per gravar la placa i va prometre que el consens s'intentaria trobar més endavant. A l'hora de la veritat, l'Ajuntament ha anat per lliure, ha tirat pel dret i ha imposat la seva frase amb la promesa que la inscripció encara es pot modificar. Política de fets consumats. Estem parlant del García Bragado imputat pel cas de corrupció de l'hotel del Palau de la Música i de les pressions de tot tipus que van fer plegar la regidora de Ciutat Vella que s'oposava al projecte.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
El General fletxa Tothom a la "Plaça Espanya"
11 de febrer de 2011, 18.21 h

Tothom a la "Plaça Espanya" , fem una manifestació, a Tunísia. Egipte i altres els hi sortira bé, com a mínim i d'una punyetera vegada canviem el nom de la plaça i així poder aconseguir una inscripció de consens, a nivell català, no de barcelonès, Barcelona per ara és la capital de Catalunya i com a tal ens representa a tots. (amb refereixo als catalans, la gent d'altres nacionalitats que estan treballant aquí no tenen per que ser catalans, poden conservar la seva nacionalitat i a l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de febrer de 2011, 08.33 h

En Garcia Bragado mentint és un crack. L'haurien d'haver destituit després de demostrar la seva implicació en l'Hotel Millet, però el mantenim amb els diners de l'Ajuntament perquè se'ns rifi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.