directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 12:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 3 de febrer de 2011 05:00 h

La Feria d'Abril no vol passar per l'adreçador

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


La Generalitat de Catalunya ha iniciat una croada contra el greu dèficit que té la institució. Les nòmines gairebé no es poden ni pagar insinua Oriol Pujol, mentre altres posen fil a l'agulla per laminar partides pressupostàries. Les Comunitats Catalanes a l'Exterior, per exemple, ja han notat aquest dimecres la tisorada del govern de Mas mitjançant una carta que la secretària d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roser Clavell, ha fet arribar a tots els presidents de les delegacions. Catalunya s'ha d'estrènyer el cinturó, diuen. Ho farà tothom però? Serà capaç el Govern de mantenir el criteri d'austeritat en tots els àmbits?

La pregunta pren tot el seu sentit quan s'observa que, des de fa tres anys, les subvencions a la Feria de Abril s'han mantingut intactes malgrat la tempesta financera que ha descarregat amb força sobre el país. 225.000 euros han estat donats a la Federació d’Entitats Andaluses de Catalunya, la FECAC, per organitzar la festa dels farbalans i el pescaíllo frito. Els diners, desglossats en 90.000 euros del Govern, 85.000 de l'Ajuntament de Barcelona i 5.000 de la Diputació, no han servit però perquè el president de l'entitat, Francisco Garcia Prieto, promogués que els andalusos residents a Catalunya són tant catalans com qui més. De fet, Prieto té un ampli historial en defensa l'espanyolitat de Catalunya amb flirtejos amb tothom, Mariano Rajoy inclòs. I, el que és més greu, un historial de condemnes judicials.

De ben segur que Garcia Prieto no està disposat a que la Feria d'Abril passi per l'adreçador que propugna Artur Mas. Potser per això busca amistats entre el nou executiu. Així, el passat 12 de gener, Prieto va reunir-se amb el conseller de Benestar i Família, Josep Lluis Cleries, que va cloure el XXIII seminari de l'entitat. Una bona estratègia per provar d'escapolir-se de la retallada de despeses. Mas haurà de decidir ara si aplicar  els retalls o fer com Pujol i Montilla, defensors a ultrança d'aquesta festa que alguns dels seus organitzadors volen mantenir captiva en el lerrouxisme pur i dur.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
9 de febrer de 2011, 18.38 h

No puc entendre que s'hagi de donar diners per farras a una entitat privada. Hi han necesitats molt més apremiants i per tant si la feria no s'autofinanza que desaparegui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Xarnego fletxa Barcelona
7 de febrer de 2011, 15.30 h

Joan....Racista i Xenófogo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan fletxa Figueres
7 de febrer de 2011, 13.52 h

Als xarnegos ni un duro. Bitllet de tornada al pueblo i que rebentin allà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 de febrer de 2011, 11.54 h

#4 Nois, haguéssiu quedat com uns senyors amb el vostre manifest, si haguéssiu tingut només un xic de delicadesa i respecte fent-lo en català. Per a mi aquestes propostes que uneixin la societat catalana que esmenteu al final del vóstre manifest, deixa molt que desitjar i és paper mullar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pioc fletxa Bellver
3 de febrer de 2011, 22.24 h

Ni un duro per a gent que són menys catalans que l'Aznar i que no sé perquè mai han esgarrapat tants calés i reben aquesta pila de diners quan hi ha una crisi tan brutal. Estic totalment en contra de subvencions per a coses privades tot i que ja sabem que això és molt normal en aquest país.
Estem al país on es va inventar la picaresca i en sabem molt de fer trampes. Tampoc entenc perquè no hi ha inspectors que vigilin els "mangants" que corren per aquí. Conec gent que cobra l'atur aqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Xarnego fletxa Barcelona
3 de febrer de 2011, 17.33 h

1. DECLARACIÓN DE CALELLA
Preámbulo
El encuentro de la FECAC del 2011 coincide con los primeros días de mandato de un nuevo gobierno en Catalunya. Se trata, además, de un gobierno resultante de la celebración de las elecciones autonómica. Habrá, sin duda, una revisión de las actuaciones de las anteriores consejerías y asistiremos al enunciado de nuevas orientaciones que habremos de considerar y valorar en las próximas semanas, en relación al desarrollo del asociacionismo cultural.
Ah... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera99 fletxa Arenys de Mar
3 de febrer de 2011, 12.22 h

Absolutament d'acord amb #2 Olga. Si partim de la base que conceptes bàsics i quasi irrenunciables com la sanitat, cultura, ensenyament, beques, treballadors, etc. etc. han estat retallades per contenir la crisi que ens afecta, ¿què coi s'ha de fer una donació a una entitat privada, per a una farra, per reforçar una cultura que no és nostra? Senyors totpoderosos governants: coherència sisplau, coherència. I no menys recolzament mereix el primer apartat del comentari de la lectora: ¿per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de febrer de 2011, 09.54 h

Primer, si el President de la Fecac té un historial delictiu.. què carai fa essent President de res?
Segon, ´no entenc perquè s'ha de subvencionar la fira aquesta...no fan prou calaix amb les vendes a les guinguetes? O potser el problema vé perquè el President aquest cobra més del compte? a saber!
No estic d'acord en què es subvencioni res privat que no sigui necessari, i més en èpoques de crisi. De totes formes.. si volen subvencions els de la Fecac, que ho demanin a Andalusia! Ah.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 de febrer de 2011, 09.48 h

De la meva butxaca, ni un duro perque uns quants s'ho pasin bé. Quan jo vull veure el meu país i disfrutar de la gran cultura que pòseeix, m'ho he de pagar de la meva butxaca, no?.. Doncs així no podem fer diferències... tothom que es pagui lo seu i tots amics, faltaría més!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.