directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 11 de febrer de 2009 05:00 h

El turisme català

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

perpinyà catalunya nord capital cultura catalana ccc
Comparteix
   


El diari digital La Clau publicava ahir unes interessants dades estadístiques del turisme a la Catalunya Nord: el 32% dels turistes a la zona són catalans, segons dades de l'Oficina de Turisme de Perpinyà, i el percentatge no para de créixer: l'any 2006 els visitants catalans només eren el 23%. Aquesta majoria catalana és aclaparadora entre els turistes espanyols, ja que 3 de cada 4 visitants de l'Estat provenen del Principat.

Al digital es sorprenien d'aquest creixement tan gran, ja que el TGV encara no ha arribat a Perpinyà i les autoritats del Llenguadoc-Rosselló no han impulsat cap campanya publicitària important encarada a atreure turisme del Principat. Així doncs, quina és la causa d'aquesta creixent tirada del turista català cap a la Catalunya Nord?

Des del directe!cat ens atrevim a aventurar-ne una: a la Catalunya Nord enlloc de menysprear el turista català obligant-lo a parlar espanyol o francès, li permeten una experiència catalana amb total naturalitat. Així els empresaris, fins i tot francòfons, s'esforcen per satisfer la clientela i parlen el català cada cop més. I no n'hi ha per menys, el turista català gasta una mitjana de 64 euros diaris pels escassos 37 euros al dia que s'hi deixen els francesos. D'aquesta manera, la catalanitat de la zona i del turisme creix, i la majoria d'establiments d'hosteleria nordcatalans ja disposen de cartes en la nostra llengua.

Són petits detalls que fan que, posats a triar, el turista català es decanti abans per la Catalunya Nord, on es sentirà com a casa, que per Penyíscola o la Costa del Sol, on se sentirà estranger i és possible que el tractin malament i hagi d'aguantar els terribles sermons d'insolidaris pel simple fet de ser català.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
11 de febrer de 2009, 10.28 h

A la Catalunya Nord, el nostre comportament ha de ser EXACTAMENT que el d'aquí. Parlar sempre en català i si en un lloc no ens atenen, (Je ne comprais pas).. doncs bon vent i barca nova. Segur que trobem altres llocs. Si ens contesten en castellà forçat, doncs no pasa res, continuem amb el català i s'acabat el bròquil i si hi ha fulles de reclamacions o d'opinions, deixar constància de que en les nostres vistes ens agradaria ser atesos en l'idioma de la terra. No fa falta posar-se insolen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi C fletxa Barcelona
11 de febrer de 2009, 10.21 h

Home, això que a Perpinyà es pot viure "una experiència catalana amb tota normalitat"... Hi heu estat per allà? No ho sembla: sovint, l'"experiència catalana" cal buscar-la amb lupa, i no va més enllà de les plaques del carrer (només del centre històric) en català i les ballades de sardanes. A l'FNAC, que va obrir fa poc, retolen en català, un gran què, però amb un cos més petit que en francès, i els depenents difícilment el parlen. No us passeu d'optimistes, que les coses per al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jesús (Xess) fletxa Badalona
11 de febrer de 2009, 10.20 h

Deu ser perquè els catalans estem descobrint una part del nostre territori totalment desconeguda. Forçadament, perquè molts catalans descobreixen/descobrim quan som adults i fora de la influència educacional espanyola de la transició i anterior que Catalunya no és simplement una regió espanyola amb tradicions i peculiaritats folklóriques, sinó que forma part d'una gran nació històrica i cultural que són els Països Catalans. La Catalunya Nord ha deixat de ser el sud de França per se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de febrer de 2009, 08.21 h

LA CATALUNYA ROBADA, QUE ESPANYA VA REGALAR A FRANÇA. LA GENERALITAT HAURIA DE FER ALGUNA COSA PER ACOSTAR POLÍTICAMENT LA CATALUNYA NORD AL SEU ESPAI NATURAL COM ARA RECLAMAR A FRANÇA FORMAR UNA MANCOMUNITAT AMB LA RESTA DE CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de febrer de 2009, 07.29 h

El desembre passat vaig estar un parell de dies a Cotlliure. Si bé és cert que el sentiment de catalanitat hi era ben present -senyeres penjades al bar, sardanes sonant al fil musical del restaurant (no exagero!)- també he de dir que en cap lloc no em van atendre en una llengua que no fos el francès. Òbviament, si parlava en català, m'entenien, però la gran majoria em responia o bé en francès o bé en castellà forçat. Espero que d'aquí un temps la cosa canviï.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.