Suspès en geografia
Els de la secció musical de La Vanguardia no aconsegueixen fer un article bé ni repetint-lo dos cops.Aquest cap de setmana repetien l'article dels cantautors que ja vam comentar-vos fa uns setmanes, i en aquesta ocasió sembla que han obligat al mateix autor del nefast article anterior, Esteban Linés, a mantenir una postura menys bel·ligerant amb la música en català, impedint-li de perpetrar una nova entrevista plena de preguntes malintencionades i anticatalanes.
La temàtica de l'article d'aquesta setmana és la multipolaritat i dispersió geogràfica de les noves veus musicals dels Països Catalans. D'entrada tot correcte, fins i tot el tractament que en fa el tal Linés, que sembla que ha après a reservar-se els tics espanyolistes per a la vida privada. Els errors en l'article d'aquesta setmana són de caire geogràfic, i és que al pobre Linés li han encarregat que situï en un mapa els principals grups del panorama català i l'home s'hi ha acabat fent molt de mal.
El periodista ha col·locat Cesk Freixas a Barcelona, quan tothom sap -ell mateix en fa bandera- que el jove cantautor és de Sant Pere de Riudebitlles, a l'Alt Penedès. De la mateixa manera, situa als Conxita a la capital catalana, quan són de Sabadell. També cola grups com El Puchero del Hortelano -que són de Granada- a La Garriga i allarga els despropòsits col·locant a la valenciana Clara Andrés també a La Garriga, suposem perquè la cantautora d'Oliva ha gravat el seu disc de debut als Estudis Fournier de la ciutat vallesana. Segons Linés el barceloní Le Petit Ramon és empordanès, concretament de La Bisbal d'Empordà -novament suposem que degut a una mala associació a la discogràfica Bankrobber- i tant els manresans Gossos com el barceloní Estanislau Verdet ara són de Girona.
Les errades continuen fins al punt que comptaríem més errades que encerts al mapa del Linés!