directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 16 de febrer de 2009 05:00 h

Pus ultra

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


Durant aquesta campanya electoral, Galícia viu un episodi similar al que patim a Catalunya de fa uns anys: el nacionalisme espanyol està atiant el fantasma del bilingüisme, entès, tal com passa al Principat, com un intent aferrissat per tornar al totalitarisme franquista del castellà després de l'èxit de la normalització lingüística.

El propi líder del PP gallec instava aquest cap de setmana a l'odi lingüístic, assegurant que l'espanyol està perseguit a Galícia d'ençà de l'arribada del gallec a les escoles. La contradicció gallega és que la normalització del gallec la va impulsar el propi Manuel Fraga quan manava amb majoria absoluta.

Una de les tàctiques de l'independentisme gallec per afrontar les mobilitzacions espanyolistes és la paròdia. El cap de setmana passat, per exemple, Santiago de Compostela va viure una manifestació proespanyola d'UPyD, la típica marxa plena d'autocars vinguts d'arreu de la península dels que baixen simpatitzants de Familia y vida amb els seus 9 fills per cap. Per afrontar aquesta ofensa a la Galícia democràtica, l'esquerra independentista va organitzar una manifestació paròdica: els independentistes van disfressar-se d'espanyols i corejaven crits a favor d'Espanya. Així, al vídeo que us mostrem a continuació hi podeu veure toreros, pijos madrilenys, folklòriques, policies nacionals i fins i tot una impecable còpia del bisbe Rouco Varela, tots rere pancartes amb lemes com 'Bilingüismo Mr. Marshall' o 'Pus ultra'.



Els organtizadors de la marxa reconeixen la influència catalana en aquesta mena de mobilitzacions: La Lliga Anticolonial, per exemple, és un clar exemple d'aquestes iniciatives que, des de la paròdia, aconsegueixen fer molt més mal que des de l'enfrontament directe. I és que l'irracionalitat espanyola cal afrontar-la amb mètodes igual d'irracionals.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.