Catalans amb la Selecció de Gibraltar.
Amb motiu del primer partit que juga Gibraltar com a selecció reconeguda contra la selecció d’Eslovàquia, un grup de catalans ha creat el primer club de seguidors. Diuen en la seva pagina web: “Primer d’agost del 1704. Europa es troba en guerra per la successió a la corona hispànica. En disputa hi ha més que un tron. Dues concepcions d’entendre el món estan en joc: l’absolutisme francès respecte al parlamentarisme monàrquic austrohongarès. Al sud de la península Ibèrica, vint vaixells de la flota angloneerlandesa entren a la badia de Gibraltar per atacar la fortalesa, en mans borbòniques. El cap suprem de les forces del príncep Jordi de Hessen-Darmstadt, representant de Carles III d’Àustria i antic virrei de Catalunya, assalta el penyal de matinada amb una tropa de prop de dos mil homes. Entre aquests hi han uns tres-cents cinquants voluntaris catalans, comandats pel general valencià Joan Baptista Basset.”Seguiment del partit d’avui via twitter @catalanbay1704
I si juguem amb Gibraltar?
L’autonomisme ens aboca a malbaratar la selecció catalana de futbol, aquest any jugarem un partit de futbol de pa sucat amb oli, encara no sou independentistes?
L’autonomisme i la dependència d’Espanya ens porta cada dia que passa a estar pitjor, fins i tot el tradicional partit de futbol de la selecció catalana ens el retallen, aquest any ens aboquen a veure un partit amb una selecció que ni tant sols practica el futbol, per fer aquest ridícul, millor haver fet una partit de futbol amb carrega política, millor jugar amb Gibraltar, quina poca valentia política de la Federació Catalana de Futbol.
Les amistats Catalunya - Gibraltar
Continua explicant: “Els pocs soldats castellans que defensen Gibraltar es rendeixen al cap de tres dies. Però dos mesos després, a la primeria d’octubre, tropes francocastellanes hi van posar setge per mirar de recuperar la plaça per a Felip V de Borbó. El 3 de maig de 1705, els borbònics se’n van retirar, sense èxit. La defensa que els catalans feren en el flanc marítim oriental hi va tenir molt a veure. Arran d’això, algunes hipòtesis apunten que una de les cales del llevant gibraltarenc va rebre el nom de «Catalan Bay», topònim que encara avui és vigent. El Tractat d’Utrecht del 1713 va cedir finalment el penyal de Gibraltar a la Gran Bretanya. Així ho creuen també el 98% dels seus habitants, que ho expressaren votant en referèndum el 2002.”
Amb el nom de “Catalan Bay” hem decidit de formar el primer club del món, de fora de Gibraltar, que dóna suport a l’equip nacional de futbol
Després de fer una mica d’història, els motiu fundacionals
“Tres-cents setze anys després, alguns catalans hem volgut tornar a Gibraltar i desembarcar a la mateixa badia. Aquesta vegada, amb tot, ho hem fet simbòlicament, donant suport a la gent de Gibraltar. Adoptant el nom de “Catalan Bay” hem format el primer club del món de fora del penyal que dóna suport a la seva selecció nacional de futbol. El dia elegit és avui, 19 de novembre de 2013, data del debut de l’equip gibraltarenc com a membre de ple dret de la UEFA, amb la selecció nacional eslovaca. “Catalan Bay” va ser la manera com sembla que els gibraltarencs ens van agrair per sempre als catalans la defensa que vam fer de la seva llibertat. És de justícia que avui tornem aquell noble gest amb l’afecte permanent a través de l’agermanament esportiu, l’activitat humana que més transcendeix les fronteres i les llengües, i que mai no hauria de ser motiu de confrontació, sinó de concòrdia.”
Primeres intencions del club “CatalanBay”
Les intencions del club de seguidors de la selecció nacional de futbol de Gibraltar segons explicant són: “seguir l’evolució de l’equip a través de la convocatòria de trobades en què puguem veure’n els partits, ja sigui per televisió o desplaçant-nos a la graderia del terreny de joc. Al mateix temps volem aprofitar aquests esdeveniments esportius per demostrar a la societat que Gibraltar no és sols un territori en disputa entre Espanya i la Gran Bretanya, sinó un país, els habitants del qual tenen, com tothom, les seves opinions i anhels, i especialment el dret de decidir el seu futur, talment com el tenim els catalans i tots els altres pobles del món.
Pel ple reconeixement de les seleccions nacionals esportives de Gibraltar i Catalunya!
Pel dret d’autodeterminació dels nostres pobles!
Visca Catalunya i visca Gibraltar!”