directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 2 d'octubre de 2013 05:00 h

Jordi Graupera, la lucidesa “brutal”

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Graupera fa temps que demostra la seva capacitat intel.lectual a les tertúlies de Rac1, el filòsof sens dubte ha demostrat ser un dels tertulians més lúcids i documentats del panorama d’opinadors del país, fet que uneix a una capacitat de comunicació lloable. Aquest dimarts ha tornat a mostrar a can Basté que no s’arronsa i que a un quart i mig de quatre de la matinada les neurones li funcionen a ple rendiment, tant que ha planxat un catedràtic, un director de diari, un periodista de la corda de Lara i al pare de la tercera via, tot sense despentinar-se.
 
Quatre contra dos
 
Després del debat sobre la viabilitat de la independència de Catalunya entre Francesc Granell, catedràtic de la UB i autor de l’article “Cataluña sería un estado fallido como Somalilandia”, i Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis, el periodista Albert Montagut – exdirector del desaparegut diari ADN, participat majoritàriament per José Manuel Lara-, ha sentenciat que ja era hora d’un debat real que posi davant de la il·lusió de l’independentisme el pragmatisme de Granell. Pepe Antich al seu torn ha subratllat els punts de desunió dels dos convidats basats en la creença de conseqüències desastroses de la independència o no, i Rafael Nadal ha defensant el consens i la tercera via fins extenuar l’oient.
 
No ens deixem enredar, l’independentisme és pragmatísme
 
Graupera ha respost Montagut que l’independentisme és “un pragmatisme contra un essencialisme” i fins i tot un “regeneracionisme per Espanya”, perquè amb la desaparició de Catalunya a la casta espanyola se li acaba l’excusa de Catalunya.
 
Granell, un catedràtic poc documentat
 
El filòsof ha volgut analitzar i rebatre els arguments de Granell a qui ha acusat de plantejar un “discurs impropi de l’altura del debat”, de no aportar cap dada, de no haver-se documentat, i d’aportar només un argument amb dues conseqüències: amb la independència Espanya ens farà la vida impossible  i això comportarà l’aïllament internacional i tindrà conseqüències econòmiques desastroses com un descens del PIB del 30%. Però, d’on ho treu això? ha demanat Graupera.
 
Ara va de dades i no de creences
 
Graupera ha continuat assegurant que al revés d’Antich, ell vol parlar de dades i en l’àmbit econòmic s’ha referit a l’article de Pol Antràs que planteja que en el pitjor dels escenaris, amb un boicot d’Espanya d’un 80% dels productes, considerant l’efecte frontera i una eventual sortida definitiva de la UE, l’impacte sobre el PIB en una Catalunya independent seria equivalent al del dèficit fiscal actual.
 
Que els arguments de l’unionisme i les terceres vies no ens facin perdre el sentit comú
 
Pel que fa a les institucions internacionals Graupera ha plantejat un escenari abans de la independència on prima el mantenir l’estabilitat i l’incentiu és vetar Catalunya, i un escenari després de la independència on l’incentiu es capgira i el que prima més és acceptar Catalunya  en el seu nou estatus abans que ofuscar-se en vetar-la. També ha demanat si els economistes del no a la independència han calculat l’impacte econòmic de vetar Catalunya, perquè podria ser, ha a suggerit, que l’impacte del veto fos pitjor per Espanya i la UE, que el d’acceptar-la. I en aquest cas quin marge té Espanya? Ha demanat.
 
Les terceres vies o la rendició com a única sortida
 
Graupera  ha continuat argumentant que quan parlem d’independència hem de comparar-ho “amb l’statu quo i no amb un món de flors i violes que ens agradaria que fos, amb una Espanya confederal en la que tots ens fem petons i abraçades”, perquè la realitat és molt diferent - dèficit fiscal, Aguirre afirmant que Catalunya és propietat d’Espanya i un escanyament financer i inversor bestial-, i amb quina hipòtesi es demostra que això no és premeditat? S’ha demanat i ha afegit: “quin confederalisme, federalisme i terceres vies podem pactar que no sigui rendir-nos com a única sortida, com ha dit Granell?”
 
Catalunya dins d’una gàbia  
 
Per cloure, Graupera ha  dit que: “si és impossible la independència i això és una gàbia i el màxim que podem aconseguir és un àpat millor, la única manera d’aconseguir l’àpat millor dins la gàbia, és aconseguir com sigui possible la independència”, perquè Espanya només ha reaccionat amb l’amenaça independentista. I per l’estocada final, s’ha demanat: Per què el professor Granell i gent com ell argumenta amb especulacions  i sense aportar dades, de manera que si fins i tot tingués raó, l’únic que fa és perjudicar els interessos del pacte confederal que demana?
 
 
 
Gran, molt gran, en Graupera.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
15 de març de 2014, 21.24 h

Estem fent i escrivint la nostra pròpia història i, la gent, el poble, som els protagonistes d'aquest canvi! És normal que incomodi a la minoria franquista i a l'Estat hereu del franquisme. Però els catalans a la nostre quan si utilitzen la violència els feixistes quedaran molt retrats internacionalment i GUANYAREM abans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
19 d'octubre de 2013, 10.25 h

EL PENTSAMENT CATALÀ REBROTA I REBROTARÀ SEMPRE I SOBREVIURÀ ALS SEUS IL·LUSOS ENTERRADORS QUE FÍSICA I GEOGRAFICAMENT S'ESTAN CONVERTINT AMB UNS DEPENDENTS DEL MARROC. ENS CALDRAN FRONTERES DE FERRO D'ALTA TENSIÓ. ////*////


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
18 d'octubre de 2013, 16.00 h

Madrid rep el 42'8% del pressupost de l'estat per Cultura, i Catalunya 7 cops menys, el 6'4%


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
teresa fletxa Terrassa
14 d'octubre de 2013, 20.41 h

Va ser excel·lent. Els va clavar un bany. M'agradaria que la meva valoració pogués arribar a en Graupera: va ser educat, precís i clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
9 d'octubre de 2013, 19.45 h

#23
A veure, responent a "l´il.lustrat" que va fer la tesi a Nova York...... Realment, això de tenir estudis cada dia vol dir menys, perquè si vàs pel món vantan-te dels teus estudis però els teus únics arguments és dir que l´estelada és un drap cagat, tractar d´al.lucinat un altre que pensa diferent a tú etc. doncs que trist i pobre és el teu argumentari.
Aquí el que es tracta és que poguem manifestar la nostra opinió com a poble, els hi agradi a la resta d´espanyols (sí, pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
7 d'octubre de 2013, 19.01 h

#23
#22
#20
#19 Una cosa,queda clara, titella,ets un nazi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
6 d'octubre de 2013, 18.42 h

#21 I TANT, NOI, I TANT!!!! Un govern tant brutal que deixa que les autonomies, i especialment la nostra, hagin assolit un nivell d'auto-govern inimaginable fins i tot a l' Alemanya federal... Aquesta conya no se la creu nigú, no perdreu el temps i deixeu a la noia de 17 anys en pau i no la feu fer el ridícul!!!
Si tu vas pel mon dient que Espanya ens oprimeix no mes cal mirar la realitat per veure que dius collonades, que esteu malalts! I et dono un exemple entre moltíssims: A Finlàndia m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
6 d'octubre de 2013, 18.33 h

#21 FREEDOM FOR CATALONIA MEANS FREEDOM FROM CATALAN FASCISM!!!!
Aquest pobre Graupera és un desgraciat que pensa que estudiar a NY li tranforma en cosmopolita. Jo vaig tornar fa sis anys de fer la meva tesis a NY com moltíssims espanyols (els catanas som espanyols, per cert...) i això no significa res. Jo vaig conèixer a NY gent in tl ligent i també notables idiotes com el Graupera. Em preocupa molt que els únics argument contra el que diu el me ex-profesor Granell (catalÀ i catalanist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
6 d'octubre de 2013, 15.59 h

http://www.youtube.com/watch?v=wKxaKbp2Pgw

Una noia de 17 anys explica per què volem la independència.
Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquests. Que tot el món sàpiga qui som i que volem!

I sobretot denunciem la guerra bruta que l'estat espanyol està duent a terme contra el nostre poble!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
6 d'octubre de 2013, 15.39 h

#19 I em preocupa molt que el Granell parli amb dades i aquest pobre idiota que no li arriba a la sabata parli amb voluntarisme d'aquest que porta la gana i la misèria. Ell continuarà vivint d'aquest negoci brut, però molts dels idiotes que ara parlen com ell passaran gana o marxaran a treballar a Madrid. IMBÈCILS, FEU LLÀSTIMA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.