directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 20:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 21 de desembre de 2007 05:00 h

El cànon continuarà

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

canon sgae
Comparteix
   


El cànon per còpia privada continuarà a l'Estat espanyol. Malgrat l'enorme oposició ciutadana, que va aconseguir reunir un milió i mig de signatures a tot l'Estat per l'eliminació d'aquesta tarifa que grava CDs, DVDs, dispositius de gravació, aparells electrònics i consumibles, el PSOE ha decidit mantenir aquesta polèmica taxa.

Entre les respostes dels internautes a la mesura, que ignora totalment les seves demandes, us en seleccionem dues que ens han semblat especialment encertades en format vinyeta.

Per una banda aquest diàleg de Mangas Verdes, que retrata perfectament com d'absurda seria una mesura similar aplicada a qualsevol altre activitat econòmica.

imatge

Per altra banda, no podem deixar de mostrar-vos aquesta vinyeta que va publicar el diari Público, on l'incombustible Manel Fontdevila retrata a un Mariano Rajoy que, com a bon "registrador de la propietat", no dubta a demanar a la SGAE el que és seu.
imatge

I és que davant l'enriquiment indiscriminat d'artistes i músics davant tota còpia privada -quan estem gravant un CD amb fotografies o documents personals, també estem pagant a la SGAE-, als internautes només els queda prendre-s'ho en broma i relativitzar el drama.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Mayems fletxa Mataró
2 de gener de 2008, 12.06 h

Molt bé Toni... I si jo compro pa i m'agrada fer pastissos, el forner em vindrà i em cobra`raper si de cas amb les mateixes eines algun dia se m'acudeix fer pa. I en tot cas, el forner no en veurà un duro del cànon, els diners (eren uns 100 milions d'euros?) s'els quedarà un senyor que ni tan sols coneix el forner i que s'ha autoanomenat defensor dels drets dels forners... Va, home, va!!!! Són uns llàdres, i punt. No pot ser que em cobrin per un suport a on jo deso els MEUS arxius. L'úni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Toni fletxa Sabadell
28 de desembre de 2007, 08.52 h

El diàleg de mangas verdes que comença amb l'aseveració "si yo me compro un pan y lo comparto con mi veciono estoy enganyando al panadero?" és un error de concepte: En l'exemple traduït a les còpies de CD no estic compartint cap pà, sinó que estic fabricant més pans i regalant-los als meus veïns, sense que jo, com a fabricant, pagui els impostos per fer-ho. És clar que el forner s'ha de molestar i té tot el dret a denunciar-me...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc Corbera Mestres fletxa Tarragona ciutat
24 de desembre de 2007, 08.54 h

Això del cànon digital és una vergonya. Però lo de la pirateria musical (internauta i d'altres tipus) també és molt greu. L'ideal seria solucionar ambdós problemes, oi??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.