directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 08:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 18 de març de 2008 05:00 h

Tintin a Barcelona

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

tintin barcelona dupon i dupon
Comparteix
   


Hi ha més còmics internacionals sobre Catalunya dels que ens pensem. Fa unes setmanes parlàvem de la visita dels personatges Disney a Barcelona, i avui us mostrem el còmic Tintín a Barcelona. Pirata, per descomptat.

Tal i com ens explica Jordi Riera, Tintin a Barcelona és una edició pirata no signada que es va vendre a alguns indrets de la ciutat cap a mitjans dels anys vuitanta del segle passat. Tintín va ajudar a molts catalans nascuts durant el franquisme a fer les primeres passes per llegir en català. Massagran coprotagonista de l'historia era el personatge de mes èxit en el còmic en català dels vuitanta.Al còmic pirata també hi apareixen personatges de  Robert Crumb, Mique Beltran, Lee Falk (Phantom), Gilbert Shelton (Freak Brothers), Milo Manara, Elie Segar (Olivia de Popeye) hi surten en un moment o altre.

L'objectiu del viatge de Tintín es ajudar a Massagran a garantir la seguretat del tresor de la corona de Syldàvia que s'exposa a Barcelona. En la ciutat preolimpica passaran diverses aventures fins a l'enfrontament amb una secta d'homes gat que viuen a les catacumbes de Barcelona. Hi han diversos moments divertits que culminen amb un Tintín transvestit fent passes de ball. El nivell gràfic es molt bàsic i senzill, amb alguns dibuixos agafats directament de l'original tintinià.

La majoria de vegades els personatges no tenen el suport de un fons treballat. Quan surten els monuments barcelonins estan molt més detallats gràficament. En conjunt no deixa de ser una parodia interessant i curiosa.

imatgeimatge

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.