directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 11 de maig de 2024 16:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 26 de març de 2008 05:00 h

"Las Vegas" dels Monegros perilla

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

las vegas
Comparteix
   


La Comissió Europea investigarà si el projecte de construcció de la ciutat d'oci 'Gran Escala' al desert dels Monegros viola la legislació comunitària de medi ambient i ja ha reclamat informació al govern espanyol. El comissari europeu de Medi Ambient, Stavros Dimas, defensa 'el gran valor ecològic dels Monegros' en una resposta parlamentaria a l'eurodiputat ecologista David Hammerstein que s'ha fet pública aquest dimarts. 'La Comissió s'ha posat en contacte amb les autoritats espanyoles' i 'ha demanat informació sobre l'actual situació del projecte i sobre les mesures que s'adoptaran' per respectar la legislació europea de protecció a les aus i els seus hàbitats, ha explicat Dimas.

Als Monegros, Brussel·les està finançant dos projectes de conservació d'espècies en perill, un per adaptar les línies elèctriques i evitar que s'hi electrocutin i l'altre per protegir l'hàbitat on nidifiquen. Dimas ha recordat que el primer costa 1,2 milions d'euros a la Comissió Europea i el segon 329.000 euros.

El projecte

El futur "Las Vegas" dels Monegres, aprovat pel Govern d'Aragó i finançat per un consorci internacional, serà un complex que comptarà amb 32 casinos, 70 hotels, més de 200 restaurants i mig miler de comerços. També hi haurà un hipòdrom, un camp de golf i diversos parcs d'atraccions i museus.

Per aixecar aquest complex de més de 2.000 hectàrees caldrà una inversió que superarà els 17.000 milions d'euros.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pol Poch fletxa El Masnou
26 de març de 2008, 19.00 h

Malament rai si els maños han de disfresar-se de momies egipcies o de romans per a guanyar-se les garrofes. El que s'ha de fer es potencia el turisme ecòlogic de la salvanguarda del magnific romànic i paisatgisme que hi ha a les terres d'Aragó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de març de 2008, 12.48 h

Tant de bo, aquest projecte se'n vagi en orris. I ho sento pels qui pensaven treure'n profit. No hi ha aigua en lloc, i tots els especuladors només pensen en: Grans hotels que necessiten grans quantitats d'aigua i com no podia faltar, i el típic camp de golf.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.