directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 26 de maig de 2008 05:00 h

Espanya no acompleix

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

gisela andorra eurovisió
Comparteix
   


El festival d’Eurovisió és un concurs completament amanyat i ple de corrupció alhora de fer el recompte de vots. Ja sabem que aquesta anterior afirmació és com si ara descobríssim la sopa d’all. Però com sempre, directe!cat va més enllà. I avui us volem explicar un fet important que ha succeït enguany a Eurovisió.

Com hom sap, Andorra es va presentar a les semifinals del concurs de cançons europeu. La cantant era la Gisela i aquí teniu el vídeo de la seva actuació amb la cançó “Casanova”, tota en anglès i amb només una minsa i ridícula frase de 4 paraules al final del tema en català. Com sabeu, Andorra no va passar a la final, segurament per culpa dels encarregats de vestuari (no farem més comentaris).

La qüestió és que hi va haver un pacte. Andorra va obtenir 22 punts provinents de: Espanya (12), Israel (4), i Irlanda, Eslovènia, Estònia i Polònia. Ara entenem, doncs, perquè Andorra va donar 12 punts a Espanya. Estava tot amanyat. De totes maneres hem de fer una menció especial al presentador andorrà que va oferir unes frases en català tan a l’inici de la connexió com al final.

Així doncs, Chikiliquatre va obtenir els 12 punts del Principat gràcies a un pacte previ. El més trist de tot és que, com sempre, Espanya no acompleix: dos gestos que considerem importants a remarcar: el primer és que TVE tot i tenir els drets d’emissió de les semifinals on Andorra actuava, la TV pública va passar olímpicament de tot i va emetre la gala pel segon canal. Tampoc, Uribarri va comentar res sobre les paraules en català de l’andorrà.

Res... queda clar que amb els espanyols pocs pactes es poden fer. Nosaltres ens quedem amb el nostre Chikiliquatre casolà. Aquest no ha anat a Eurovisió però ha tingut molt més èxit. Us deixem amb en Putxi Putxi!



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.