directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 9 de maig de 2008 05:00 h

Sense subvenció per fer crítica social

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

boc de biterna correfoc
Comparteix
   


L’espectacle-correfoc de Boc de Biterna del proper dia 24 de maig no rebrà la esperada subvenció de l’Ajuntament, que és la única font d’ingressos de l’entitat. Per tal que es pugui oferir l’espectacle a Esplugues, com han fet en els últims 11 anys, demanen la col•laboració ciutadana, perquè això sigui possible.

En aquestes Festes de Primavera l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha denegat la subvenció del correfoc de Boc de Biterna perquè no complia els criteris de les noves bases de subvenció establertes per ells mateixos. El motius per la qual no les complia és que “és un correfoc amb un rerefons de crítica social i no és només cultural” . Aquesta situació és nova, ja que durant 11 anys d’història de Boc de Biterna i tenint en compte que la majoria d’espectacles que han fet han estat de caire reivindicatiu, mai els havien denegat cap subvenció.

I és gaire greu l’espectacle? Insulten als polítics? És quelcom incívic? No apte per menor de 18 anys? Bé... aquí us expliquem el resum de l’argument de l’espectacle (que és un homenatge a un capítol dels Simpsons) perquè pugueu valorar els nous criteris per atorgar subvencions:

Arriba un promotor al poble a vendre (en forma de musical) la construcció d’un monorail. La gent del poble s’afegeix a la iniciativa constructora de seguida, guiats per l’encant del promotor i les promeses de modernitat que ofereix el projecte, sense tenir-ne en compte totes les conseqüències. Aleshores es fa el correfoc fins al lloc on s’està construint el monorail. Allà es descobreix que aquest projecte és una estafa i que, a més, implica la destrucció de boscos i cases. A causa d’això, el poble s’indigna i es forma una revolta.

Tot i això, han decidit tirar endavant l’espectacle-correfoc reduint significativament el pressupost. Però demanen col•laboració ciutadana. En Lamentablement, hem de pagar una assegurança anual de 840€ i també hem de comprar la pirotècnia (tot i reduir-la considerablement). Per aquest motiu començarem a vendre samarretes, DVDs de les nostres actuacions i bons d’ajut.

Per qualsevol qüestió, us podeu posar en contacte amb nosaltres la companyia al correu: bocdebiterna@esplugues.org
Número de compte corrent per aportacions populars: 2100-0148-53-0103129516


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
9 de maig de 2008, 10.53 h

Si només fos l'Ajuntament d'Esplugues, a molts pobles només donen subvencions a entitats que els fan la pilota ó son afins al partit gobernant, i a d'altres els hi neguen ó dificulten molt la concesió d'ajuts. Us puc assegurar que segons quines entitats neden en l'abundància, s'els hi paguen viatges de plaer i sopars a manta sense cap mena de justificació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.