directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 3 de juny de 2008 04:30 h

Rojos unionistes

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

españa selección espanyola fernando torres
Comparteix
   


Cada dos anys, coincidint amb estiu de Mundial o Eurocopa, el país veí enfolleix animant a la seva selecció de futbol, aquella pròdiga concentració de milionaris que fa el possible convocatòria rere convocatòria per no passar de quarts de final. La 'fúria' aconsegueix unir egos enfrontats, i madridistes o matalassers, sevillistes o bètics, tots s'abracen per animar plegats l'efímera utopia d'arribar a quarts de final.

Per tal d'anar animant l'ambient, el suplement dominical de El País publicava aquesta setmana un reportatge caspós a més no poder on suposades 'celebritats' espanyoles explicaven el què senten davant la roja. Actors, cantants, periodistes, tots ells sortien disfressats amb més o menys patetisme, lloant les virtuts de la fúria. 'Ara sí', venien a dir tots, 'aquesta Eurocopa sí'.

Entre aquests enfollits per la roja hi havia diversos catalans, tots ells unionistes, dels que en qüestió de seleccions no dubtarien a abraçar la rojigualda i anar en contra les seleccions catalanes. Un d'ells és l'actor José Corbacho, màxima expressió de l'espanyolisme canyí, que des de l'Hospitalet perpetra darrerament una sèrie de pel·lícules -cinema social, en diuen- que retraten a la perfecció la realitat dels espanyols que viuen a Catalunya. Els que no volen integrar-se, vaja.

Al reportatge també hi apareix retratat Gervasi Deferr, el gimnasta català, abanderat d'una nació, l'espanyola, que sembla que només l'estima perquè els garanteix alguna medalla d'or als Jocs Olímpics. Espanya sense Deferr patiria per arreplegar algun or olímpic, i des dels mitjans espanyolistes s'abraonen a ensabonar al fumador d'herba més en forma del moment.

La cirereta del reportatge, però, és pel periodista Carles Francino, que no dubta a retratar-se, en plan Superman/Clark Kent, amb la samarreta de la roja sota la camisa. Al periodista català, durant molts anys la cara visible del Telenotícies de TV3, no li tremola el pols a l'hora de mostrar quina és la seva selecció: l'espanyola, i de tota la vida. Veient aquestes imatges, entenem que socialistes com Joan Ferran lamentin la crosta nacionalista de TV3. Els periodistes que ells voldrien a "la nostra" són gent com Francino, unionistes militants disposats a desfer, dinamitant-los des de dins, els mitjans públics catalans que tant han costat d'aixecar.









MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
5 de juny de 2008, 21.29 h

Si us queixeu dels vostres mitjans de comunicació tindríeu que veure els del País Valencià son senzillament penosos. Manipulats, noticies "tapadera" per a ocultar les desgracies que estan fent al nostre país... Mentre gasten milions en fer Copes Ameriques o circuits urbans de formula 1, tinguen un circuit a menys de 100 Km, i molt mes projectes desgavellats, mentre a l'interior infraestructures penoses institus amb barracons i altres cutrades.

Amb ganes de uns PPCC amb dos dits de seny.

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
3 de juny de 2008, 21.02 h

El problema és que a l´estranger han de saber que si per exemple Francino passa del tema de posar-se la samarreteta, a l´endemà s´ha de buscar feina. Li seria impossible dissentir democràticament del centralisme sense tenir conseqüències. Aquesta coacció "invisible" demostra la tolerància que respiren els veïns-ocupants, que a sobre volen anar de moderns i "talantosos"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
3 de juny de 2008, 20.19 h

no hi ha res de debò que els unionistes controlin la generalitat...per quan un pacte nacional? per quan tanquem ferides? ni tripartit ni sociovergència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume Calafell i Massanet fletxa Ciutat de Mallorca
3 de juny de 2008, 20.16 h


Aquests excesos de testosterona de mascle hispànic resulten penosos i patètics, més propis del segle XII o XIII que no pas d'una societat democràtica del segle XXI


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
asd fletxa asd
3 de juny de 2008, 15.02 h

Quin fàstic


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 de juny de 2008, 13.25 h

Aixó demostra el meu pessimisme sobre la realitat del catalanisme de molts "famosos" la feina que hi ha que fer per assoli l'independencia es molt feixuga, doncs no hi ha cap catalá "famos o politic "que es vulgui mullar ( mot petites excepcions)i els que es "mullen" es mes per interessos propis que altre cosa.Peró la por es lliure i al pela es la pela.Salut i Republica


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.