directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de maig de 2024 16:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 15 de febrer de 2011 05:00 h

Duran beneeix Sor Genoveva

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Tot i viure plenament immersos en el segle XXI, Unió Democràtica sovint es despenja amb distincions i iniciatives més pròpies d'altres èpoques i règims que de la societat lliure i laica on vivim actualment.  Parlem d'encaparrar-se a mantenir les subvencions públiques a aquelles escoles que segreguen per raó de sexe, o ens referim a l'última pensada de Duran i Lleida, lliurar la Medalla Manuel Carrasco i Formiguera a 'Sor Genoveva'.

La medalla Carrasco i Formiguera és la màxima distinció que atorga el partit democratacristià, i en anteriors ocasions ja s'havia concedit envoltada de polèmica. L'any 2009, per exemple, Duran i Lleida ja va desmarcar-se de la unitat catalana a Europa i va atorgar la medalla d'Unió a Hans-Gert Pöttering, el llavors president del Parlament Europeu que s'havia oposat reiterades vegades al reconeixement del català a la UE.

En aquesta ocasió, Unió lliurarà la medalla a una monja 'de les filles de la caritat de l'obra de Santa Maria de Marillac', però amb la voluntat que Sor Genoveva 'personifiqui tota la feina que estan portant a terme moltes institucions com Càritas, Banc d’Aliments i altres obres socials'. Una tasca meritòria, certament, però d'una trajectòria de catalanitat desconeguda en la seva persona. Però a més de cristià, Carrasco i Formiguera era un profund catalanista. Abans de morir assassinat pels franquistes va cridar 'visca Catalunya Lliure'. La gran majoria de les onze medalles lliurades fins ara han anat a parar a personalitats polítiques, i només l'any 2005 Unió va cedir a la fe i la Carrasco i Formiguera va premiar religiosos però d'un marcat perfil catalanista, en concret Joan Carrera, Bisbe Auxiliar de Barcelona, i Hilari Raguer, monjo de Montserrat i historiador.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Josep fletxa Manresa
15 de febrer de 2011, 19.51 h

Per què no se li pot donar? No són les seves medalles? Que les donguin a qui vulguin! després de com reparteix la generaliata la creu de sant Jordi ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Salvador fletxa Girona
15 de febrer de 2011, 18.56 h

Des d'aquí llanço la campanya per a la beatificació d'en Josep Antoni Duran Lleida perquè s'està guanyant el cel en vida: es fa un fart de llepar el cul a l'estament eclesiàstic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Fina fletxa Girona
15 de febrer de 2011, 13.24 h

No oblideu que Carrasco va haver de marxar de Catalunya perquè la seva vida estava en perill i l´exministre espanyol i exgovernador civil de Barcelona, que llavors feia de President de la Generalitat, Lluís Company,no va poder garantir la seva vida. Pel que fa a Sor Genoveva és miserable argumentar que no se li coneix acció a favor de Catalunya. Jo... Ni a Gandhi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de febrer de 2011, 13.04 h

És que tal vehada es podia esperar alguna cosa millor d'un caparrot com el del feixista que esteu parlant ????. I pensar que ell és qui posa els pals a les rodes de la nostra independència. És el Mubarak de Catalunya, en forma de dictador, egòlatra, ostentós i fariseu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Intent d’eliminar la llengua catalana de l’escola amb el Pla Pilot d’elecció de llengua

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.