directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 23:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 28 de gener de 2009 05:00 h

Aquí no hi falta res!

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


Tots els 946 municipis de Catalunya han presentat projectes per al Fons Estatal d'Inversió Local. Tots menys dos, La Quar (Berguedà) i Arres (Val d'Aran). Si bé és cert que els municipis que han presentat projectes a aquest fons han hagut de fer un esforç extra per preparar projectes d'infraestructures que puguin donar feina a persones desocupades en un temps rècord, s'han donat facilitats perquè els municipis més petits amb menys recursos també s'hi puguin acollir. Fins i tot el poble més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, amb només 31 habitants, no ha tingut cap problema per estar dins del Fons.

El fet no deixa de ser sorprenent, sobretot si tenim en compte que, segons la informació del municipi a la viquipèdia, un dels problemes de La Quar, municipi de 60 habitants governat per Convergència i Unió, és precisament la despoblació a causa de la manca d'infraestructures. En moltes masies no disposen de llum elèctrica ni telèfon, i a causa de la dispersió de la població, poden estar a més de 20 km. dels serveis sanitaris i educatius. L'altre poble és Arres, a la Vall d'Aran, un municipi de 64 habitants governat per Convergència Democràtica Aranesa.

Els consistoris de la Quar i Arres, han pres la decisió de no optar al Fons. Potser els veïns de la Quar i Arres viuen feliços al seu poble i des de Barcelona i rodalies no som capaços d'entendre-ho? Potser es tracta de dues viles d'irreductibles catalans que volen mantenir el seu poble tal i com està lluny dels temibles 'barcelonautes' que els porten el progrés. O potser serà que és pràcticament impossible que l'Estat pensi en totes les realitats que es donen en el seu territori i s'adapti a les necessitats i les característiques de dos petits municipis?



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.