directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 10 de maig de 2024 18:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 30 de juny de 2011 06:00 h

Cuyàs al Memorial, sisè plat?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

arxiu salamanca papers
Comparteix
   


El veterà i reputat periodista Manuel Cuyàs és un dels darrers noms que ha sonat per dirigir el Memorial Democràtic, una de les institucions icona del darrer govern i en particular d'ICV. Entre altres, aquesta institució buscava rescabalar la memòria de les víctimes del franquisme i va acompanyar reivindicacions com els denominats Papers de Salamanca.

Amb la reordenació governamental, el Memorial es troba en mans del departament de la Vicepresidència i Governació, de titularitat de la socialcristiana Joana Ortega. Unió va deixar clar -com ha fet sempre- que és partidària que les víctimes de la violència antifranquista siguin recompensades tot i haver tingut 40 anys de dictadura per fer-ho.

Els retalls pressupostaris han obligat a repensar fins i tot la clausura del Memorial però, de moment, s'ha descartat. L'absència d'un director i la contínua desfilada de noms de candidats a ser-ho ha arribat fins a Cuyàs que fonts coneixedores de l'estat de la qüestió assenyalen que és el que faria número sis. És a dir que cinc abans d'ell haurien dit no a l'oferiment de Joana Ortega. Entre ells, alguns joves valors vinculats al periodisme i la història. Cuyàs sembla que tampoc estaria pel tema.

Qui serà el setè en optar-hi?

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
jc.mestres fletxa Sant Andreu del Palomar
2 de juliol de 2011, 08.53 h

Aquest organisme només s'explica per les ganes d'IC de tenir una eina de propaganda de les activitats (ben meritòries) del PSUC. Però és que quan es va crear ja existia el
"" Centre d'Història Contemporània de Catalunya
El Centre d'Història Contemporània de Catalunya va ser creat pel Decret 80/1984, aprovat pel Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya el 3 de març de 1984. Adscrit des de l'any 1985 al Departament de Cultura de la Generalitat, actualment té la seva seu al Palau... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa bcn
1 de juliol de 2011, 10.49 h

No crec que pugui fer res aquest Sr. Si ha optat per anar passant el temps, la pregunta és suggerent, qui serà el setè ? No crec que la sra Ortega estigui per l'afer, ni ella ni CIU, donat que no es va fer res fins que el Govern d'entesa es va definir. Tornem a anar pel pedregar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.