directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 13 d'octubre de 2009 05:00 h

El PP surt de l'armari

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El creixement imparable de l'independentisme, que aquests dies s'ha situat al centre de la opinió pública amb l'onada de consultes per la independència, ha provocat que diversos càrrecs del PP català hagin sortit de l'armari i finalment abracin la causa de la llibertat de Catalunya.

Des de la cúpula del PP ho negaran, però són diversos els militants populars que, a nivell local i contradient l'esperit espanyolista de la seva formació, han començat a treballar per la independència. Fa uns dies era el regidor del PP a Cardedeu, Alfredo Preñanosa, qui va abstenir-se en la votació de suport a les consultes enlloc de votar-hi en contra com manen els dictats de Sánchez-Camacho. La votació de Preñanosa no és la primera que feia de caire independentista, ja que el març passat va votar a favor d'una moció defensant el dret d'autodeterminació, i la direcció catalana del partit medita expulsar-lo.

Al cas de Preñanosa cal afegir-hi el de Pere Munel Casadesús, el darrer candidat del PP a Ripoll, que ja s'ha cansat de la formació espanyola, que 'no ha entès res' de la realitat catalana, i prepara una candidatura independentista 'que englobaria tant gent d'esquerra com de dretes, com és el meu cas'. Munell assegura que es pensava que la visió esbiaixada de Catalunya del PP 'es podria canviar des de dins del partit, però no va ser possible', i admet que la seva militància al PP va ser una equivocació.

Tal com informa ElRipollès.info, Munell encara no ha explicat amb quin partit prepararà candidatura, tot i que la seva pretensió de llista independentista que englobi dreta i esquerra el podria acostar a Reagrupament. L'exregidor popular convertit a l'independentisme no se n'ha estat de criticar CiU i ERC, als qui acusa d'haver tingut 'dues oportunitats per pactar en clau independentista i en canvi han prioritzat l'eix esquerra-dreta'.

A aquests dos casos cal sumar-hi la recent decisió de l'eurodiputat del PP català Santiago Fisas de demanar l'oficialitat del català a la UE, desmarcant-se així de la disciplina del partit i oposant-se novament als dictats del carrer Gènova. Aquests tres són només els primers casos d'una tendència que podria generalitzar-se. Els líders populars catalans haurien de plantejar-se la catàstrofe electoral que els espera si continuen predicant l'anticatalanisme en temps d'independència.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Toni fletxa Sabadell
14 d'octubre de 2009, 17.26 h

Una, o dues flors..... no fan estiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
pirinenc fletxa ripoll
13 d'octubre de 2009, 19.59 h

No feu gaire cas al sr Pere Munell


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 d'octubre de 2009, 13.04 h

No confongueu les coses. El regidor del PP de cArdedeu està a favor de l'autodeterminació, com a democrata. Això no vol dir que estigui a favor de la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 d'octubre de 2009, 11.15 h

Que la cúpula del P.P. no tiene idea de la realidad catalana es una verdad como un templo, basta ver como se desarrolló el nombramiento de la actual presidenta Alicia Sanchez en el último congreso de Cataluña, una putada a tres bandas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.