directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 15:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 21 de desembre de 2009 05:00 h

L'himne nebrerista

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

montserrat nebrera, pp, popular
Comparteix
   


Al blog de Montserrat Nebrera no deixen de proliferar iniciatives i propostes de mà de la màxima representant i promotora del famós projecte polític 'sense nom' però amb el clar objectiu de canviar l'aparador polític català a les properes eleccions del Parlament si l'avinentesa es presenta possible. Una de les últimes novetats ha estat els drets d'una cançó que ha cedit al projecte un compositor i que, segons Nebrera  'ha inaugurat l’etapa en què cadascú s’haurà de preguntar: jo què he fet pel futur, per canviar les coses, pels nostres fills, per transformar la queixa en construcció?' La història comença quan Nebrera del blog llança als lectors la proposta 'li posem lletra?'

Aquesta pregunta ha generat més d'un centenar de comentaris! Els uns pensen que està molt bé el fet que s'hagi incorporat una melodia identificadora del nou projecte, ja que 'quan una persona vol presentar alguna cosa nova i regeneradora s'auto-imposa un llistó molt alt', tot i que la sintonia 'no inspira res nou ni regenerador'. Els altres rebaten aquesta 'modesta opinió' i fins i tot lapiden la proposta de l'ex-diputada del PP català convidant-la a endinsar-se en altres afers: 'Senyora Nebrera: que els del tripartit ens foten els quartos que amb la seva suor han guanyat els nostres pares. I vostè es dedica a posar música? Aviam si agafa el toro per les banyes!'. Altres, per contra, semblen preocupar-se per aspectes inherents a la iniciativa que semblen marcar el tret de sortida d'una polèmica de primer ordre: 'en la meva opinió, jo no posaria lletra. Si ho fem, entrem en altra dinàmica de discussió: EN QUIN IDIOMA!'

Després de capficar-se en l'assumpte, un lector sembla arribar a la solució: 'Crec que amb dues estrofes es resol l'assumpte. La primera seria en català. La segona en espanyol i amb un altre text, no amb la traducció de la primera estrofa. Això seria així perquè el català és la llengua pròpia de Catalunya i al meu entendre ha de figurar en primer lloc en tractar-se d'un moviment impulsat des de Catalunya. No obstant això, la presència de gairebé un cinquanta per cent de castellanoparlants a Catalunya i amb la intenció que el moviment social iniciat aquí s'estengui a la resta de l'Estat, li aporta sentit espanyol'.

Haurem d'estar atents per tal de saber com acaba la història, quina és l'opció lingüística per la que aposta Montserrat Nebrera i quin és el contingut, el fons, de la lletra d'aquest himne nebrerista.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
23 de desembre de 2009, 10.05 h

A cagar i vas tú, estás ple de merde molt pudente.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
23 de desembre de 2009, 09.39 h

Aquesta tipa tan ridicula només pot fer això, el ridicul.A cagar a la via.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ferrer fletxa Sabadell
23 de desembre de 2009, 00.08 h

si, marcarà un abans i un després de l'estimbada d'una il.luminada a les eleccions.



ciudadanos 2.0


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
22 de desembre de 2009, 17.00 h

Esta música himno junto con la líder, Monserrat Nebrera, sus simpatizantes y después votantes, MARCARA un antes y despues, en la forma de hacer y entender la política, a todos los niveles, desde el último cocajalillo de pueblo, hasta el Presidente de la Generalitat y del Gobierno Central.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ferrer fletxa Sabadell
22 de desembre de 2009, 14.32 h

primer de tot, quina classe de partit necessita un himne? quins aires de grandesa son aquests?



i pel que fa a l'himne en si, una mostra mes de la parauleria buida d'aquesta espanyolista de soca-rrel que l'unic que vol es sortir a la foto, i que si se'n va anar del pp, va ser únicament per les ganes de manar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.