directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 10:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 17 de desembre de 2009 05:00 h

El PSC també consulta

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

austria votar 16 anys vot urna eleccions
Comparteix
   


Com ja vam informar des de directe!cat, els membres del PSC mantenen que amb les consultes sobre la independència del darrer 13-D 'ens estem perdent en debats que no resolen els problemes del país', ja que segons ells es tracta de consultes no vinculants (José Zaragoza dixit). Aquestes declaracions són fruit de la seva aversió a l'independentisme, ja que des del si del mateix partit socialista s'han promogut referèndums similars.

Un d'aquestes consultes del PSC és la que va celebrar-se el novembre de 2008 a Sant Adrià del Besòs, on l'objecte de la discòrdia era la conservació de les tres xemeneies de la Fecsa. Aquest referèndum va tenir un 9,1% de participació, 2.597 persones van votar a favor del sí a les torres (el 82% dels votants) i 406 ho van fer en contra, i tot i les ridícules xifres de participació la consulta va ser vinculant. D'aquesta manera, una participació de menys del 10% dels veïns va engegar immediatament la maquinària administrativa municipal, i amb poques hores l'alcalde socialista, Jesús María Canga, va fer públic el seu compromís per trobar finançament i mantenir la instal·lació finalment indultada.

Curiosa reacció la dels socialistes després del 13-D, amb els constants recordatoris que només 'una de cada quatre' persones convocades a les urnes van obsequiar les consultes sobre la independència amb la seva papereta (de nou, paraules de Zaragoza). El portaveu del PSC deu voler dir que el fet que ni tan sols 'una de cada deu' persones ho fes a consultes com la de Sant Adrià té un mèrit que encara queda per descobrir.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
peu de ministre fletxa barcelona
17 de desembre de 2009, 17.57 h

malgrat l'error que us puntualitzen, molt bona analogia! i de fet, encara ho és més: si no és ni vinculant i tant sols té un 7'5% de vots a favor, l'ajuntament es posiciona en defensa dels ciutadans que s'han expressat majoritàriament, per què no ho fan amb un 25% de vots a favor de la independència?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de desembre de 2009, 11.27 h

El referendum de Sant Adrià no era vinculant, ja que la ultima paraula la té la companyia elèctrica. El referendum estava pensat per tal de que l'ajuntament veiés quina era la opinió majoritaria dels adrianencs i defensar aquesta postura davant l'elèctrica.

No confongueu les coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.