Mena, l’alquimista econòmic d’ESADE
Des que va ser nomenat conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha tingut serioses dificultats per adaptar-se a la dinàmica parlamentària. Les seves intervencions al Parlament són esperades amb delit. A Mena, acostumat a donar lliçons, és catedràtic, li costa adaptar-se al fet que algú, encara que sigui un diputat, li pugui qüestionar els seus arguments.En la seva intervenció a la comissió parlamentària de polítiques de joventut, Mena ha mantingut el nivell al qual ens té acostumats. Flanquejat per la seva ma dreta al departament, Enric Colet Petit, ha fet gala de la seva condició d’alquimista econòmic d’ESADE i ha instat els joves a incloure una visió internacional del món professional, i a viure un període de formació a l'estranger. Mort el gos morta la ràbia.
Per reblar-ho, Colet Petit, ha ofert una sortida als joves i els ha encomiat a emprendre "Que els joves que estiguin indignats creïn empreses, perquè és la forma de transformar la societat", ha dit. No ha quedat clar amb quines eines, però pel que sembla ho tenen molt pelut, perquè tal i com reconeixia Colet Petit, cal molta feina per aconseguir que "les universitats pensin en clau de creació d'empreses", i encara més en l'àmbit de la Formació Professional, que "necessita una reforma profunda", per tal que els alumnes de FP aprenguin a crear el seu propi negoci. Les declaracions del secretari general però obren la porta a pensar que els joves indignats segurament formen part de l’elit de l’emprenedoria catalana.
Vist el panorama, no és d’estranyar que el fitxatge del periodista del diari 'Ara' Ignasi Pujol, com a cap de premsa encarregat de la relació diària del departament amb els mitjans de comunicació, no hagi durat ni un més en el càrrec. Qui voldria ser cap de premsa del que segurament passarà a la història com el conseller de la desocupació?