directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 29 de febrer de 2012 13:20 h

Homs, la vedette i l’astròleg

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Francesc Homs és economista, polític i sobiranista. Ens deia ahir en la roda de premsa del govern que “si haguéssim tingut el govern de la caixa no tindríem dèficit”. Ho deia en resposta al ministre Montoro que per enèsima vegada ens vol carregar els neulers del dèficit. 
 
Xavier Sala i Martin és economista  i es declara, sense complex, independentista català . Podem sentir-lo dir coses com “hem descobert que l’autonomia era una farsa”  que “una sortida és un altre país” . Amb el to satíric que el caracteritza diu que hi ha dues constants universals, una la velocitat de la llum i l’altre el dèficit fiscal català , que sigui com sigui sempre és del 8%, per la qual cosa, un pacte fiscal amb Espanya serà una presa de pèl.
 
Santiago Niño Becerra és economista independentista, tot i que això últim ell encara no ho sap. El desespera l’espoli fiscal que pateix Catalunya, la solidaritat imposada “no es pot obligar a ningú a ser solidari, se n’és o no se n’és” diu. El treu de polleguera que Catalunya tingui un benefici real però que comptablement tingui pèrdues, que cada vegada siguem més pobres, haguem de fer més esforç i que inversions que es fan a altres a comunitats autònomes es facin amb els nostres diners. Opina que el president Mas  hauria de plantar-se  a Madrid i fer com Margaret Thatcher  quan es va plantar amb Europa i va reclamar “I want my money back””  - que ell tradueix per un: vull els meus diners-.
 
En el món dels economistes, Homs  és conegut per la seva metàfora dels ous grossos i rossos de la gallina estatutària, en Sala i Martin és considerat una vedette i en Niño Becerra, malgrat el nom d’aparença taurina, li diuen l’astròleg.
 
En Niño i en Sala llueixen un look peculiar. En Niño fa previsions sobre economia global quasi catastròfiques, que per sort no encerta del tot, i en Sala té alguna visió hores abans de que es produeixin les catàstrofes macroeconòmiques a Europa. Tots dos són professors, tertulians mediàtics, i reneguen de la política, tot i que en fan cada dia sense ser-ne conscients. Però el què és més important, tots dos,  a més de fer pedagogia, donen receptes sobre com resoldre els problemes, ens agradin o no.
 
Homs porta un look clàssic, també fa previsions catastròfiques, fa pedagogia  i  és portaveu del Govern –i per tant mediàtic-. El que no fa però és aportar solucions al problema, a una situació catastròfica que tenim i ens espera,  i es limita a respondre amb timidesa a les agressions d’un gobierno de España que ni escolta ni paga. El senyor Homs hauria de prendre exemple de la vedette i l’astròleg, perquè el país ja comença a estar tip de romanços.
 
 
 
 

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pep fletxa Vallès
1 de març de 2012, 18.48 h

Dieu :"En Niño fa previsions sobre economia global quasi catastròfiques, que per sort no encerta del tot,...". Jo fa temps que l'escolto i el llegeixo, força abans del 2007 i el tema de les "subprimes" i l'esclat de la bombolla immobiliaria, i us puc assegurar que ho ha encertat pràcticament tot. Potser el perd la seva forma d'expressar-se, amb un pel xic de vehemència, però poques vegades s'ha equivocat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Arnau fletxa Sants
1 de març de 2012, 12.38 h

Prefereixo que no es faci res abans que aplicar qualsevol de les polítices ultra-neo-liberals que pregona en Sala-i-Martín.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Laia fletxa Barcelona
29 de febrer de 2012, 15.33 h

Company Homs, feu cas d'una vegada al vostre economista de referència...


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep fletxa Barcelona
29 de febrer de 2012, 14.14 h

Sala i Martin i Niño Becerra ho han dit clar, ho CiU és convenç d'una vegada o tindrem un país incendiat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.