directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 03:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 19 d'octubre de 2007 05:00 h

El PP defensant el català?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ib3 televisió
Comparteix
   


Veure-ho per creure-ho. El Partit Popular Balear, que mentre manava a les illes va practicar un menyspreu sistemàtic per la llengua catalana -com l'abandó de l'Institut Ramon Llull- ara presenta proposicions al Parlament balear per tal de potenciar les "modalitats insulars del català".

Els populars han presentat una proposició, que ha estat aprovada per unanimitat, per tal que IB3, la televisió pública illenca que ara ha "estandaritzat" la llengua catalana, sigui representativa de les pecularitats idiomàtiques de l'illa per tal de protegir-les.

La nova programació de IB3 ja ha incorporat presentadors menorquins i eivissencs, i és que d'ençà que els socialistes i bloc manen a les Balears IB3 ha fet un canvi: el català torna ha tornat amb qualitat a les pantalles i s'ha fet "neteja" d'aquells "endollats" que parlaven una llengua deficient per a una televisió pública.

L'insòlit moviment popular en defensa de la llengua és simptomàtic de la nova etapa que encara el PP balear: una travessia pel desert de 4 anys que es farà molt àrdua i on caldrà contradir tot el que s'ha fet fins ara per, de mica en mica, intentar tornar a guanyar la confiança de l'electorat. Però aquest PP suposadament catalanista no és més que el llop amb pell de xai, i de ben segur que els electors illencs no es deixaran pas entabanar!

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
23 d'octubre de 2007, 22.17 h

Totalment d'acord amb els comentaris. Directe.cat fa PENA !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa València
21 d'octubre de 2007, 16.21 h

Tal com diu el comentari anterior, el PP sempre ha defensat les "modalitats" de cada illa, com una via per anar fragmentant el català, tal com fan al País Valencià.
Una vegada més, i com sempre que parleu del País Valencià o les Illes, mostreu un profund desconeixement d'aquests territoris. Realment, si no teniu a ningú que conega la realitat valenciana i balear, més valdria no donar més "informacions" que només serveixen per augmentar la confusió dels principatins respecte la resta d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
vigilant fletxa igualada
19 d'octubre de 2007, 12.28 h

No us deixeu enganyar, que això és una estratègia vella. El PP no defensa "la llengua", defensa la divisió i la parcel·lació de la llengua, que és el que ha fet sempre a les Illes, al País Valencià, a les terres de Ponent, a l'Ebre. Només intenten dividir el català, per convertir-lo en una multitud de llengües locals. Les llengües locals, les que es parlen "en la intimidad de los hogares" però no intenten establir relació entre elles, no molestaven ni Franco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.