directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 22 de juny de 2010 05:00 h

Normalització lingüística a La Falange

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

falange jons
Comparteix
   


Des de la primera consulta el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt no havíem tornat a tenir constància de la presència de La Falange fent campanya en contra de les consultes sobre la independència. Amb la quarta onada del 20J, amb l'arribada de les consultes a l'àrea metropolitana de Barcelona han tornat a aparèixer alguns incidents que han intentat aigualir la normalitat de l'exercici del dret a decidir, amb atacs a col·legis electorals i llançament d'ous contra els voluntaris de les meses electorals inclosos.

Juntament amb aquestes bretolades antidemocràtiques també ha aparegut de nou La Falange, que no s'ha esforçat a portar militants d'arreu de l'Estat espanyol per aconseguir aplegar una vuitantena de camises blaves, sinó que ha optat per repartir pamflets en contra de la decisió del rector de Mataró per haver cedit un local parroquial com a seu electoral.

De tot plegat ens ha sorprès gratament veure que, encara que sigui molt lentament, la normalització lingüística a Catalunya avança fins i tot en els reductes més rancis de l'espanyolisme ja que fins i tot la Falange s'ha decidit a imprimir els seus pamflets en català i castellà.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Joan Sellés fletxa Barcelona
28 de juny de 2010, 13.10 h

L'Esglásia abanonar la seva independència ?? No sé pas quina... la d'en Franco entrant "bajo palio" potser...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Marc fletxa Lleida
27 de juny de 2010, 01.16 h

Segur que és gràcies a que Esquerra és al govern xDDD. Catalnitzen el PSC, la Falange.... molt bé nois, seguiu així!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Som i serem! fletxa Tordera
26 de juny de 2010, 18.58 h

A mi especialment em repugna la impresentable "llei de partits", on s`il.legalitzen certs partits (els que no interessen als de la "España profunda"), i en canvi d`altres (com Falange i similars) son intocables. Aixó es un insult! Hauriem de fotre foc a totes les seus dels partits feixistes anti-democràtics. (en realitat, no n`hi ha cap partit feixista que sigui democràtic...). PROU HIPOCRESIA POLÍTICA! VISCA LA TERRA CATALANA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pere fletxa bcn
25 de juny de 2010, 12.05 h

Jordi (SC), m'agrada la referència que fas sobre el tema que en aquells temps quasi tothom era franquista.
Quan a la premsa només pots dir bé d'una persona o règim i les opinions contràries estan silenciades, la gent sucumbeix i al final s'ho creu.
Això passa amb el Rei Juan Carlos, especialment a Espanya (aqui encara se senten algunes veus discrepants) que quasi tothom pensa que és tan bo.
També amb l'anticatalanisme a Espanya. Com que no hi han mitjans procatalans a Espanya, fins i tot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Matilde fletxa Mollerussa
22 de juny de 2010, 15.41 h

No sabeu, diguem-ho com a anècdota, com n'eren de tontaines els falangistes catalans!!! Fixeu-vos que hi havia un poble (no diré quin perquè per aquí totes ens coneixem) on els sicaris falangistes locals tenien preparat tot un munt de pamflets per rebre als de l'Alzamiento. Ja sabeu, allò de proclames, eslògans i plantilles per pintar a la pared. Doncs, quan van arribar els feixistes en la seva marxa cap a l'alliberament no els van deixar repartir res de res perquè .... tot el mmaterial e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 de juny de 2010, 13.49 h

#6 Ja ho entenc ara. En aquells temps, per tu matar un altre, per tu anar bé, era correcte. És això el què vols dir ???. Tinc sobradament més de 70 anys i com es vivia en aquelles èpoques. On jo vivia, si bé la falange no tenia massa incidència, si que en tenia la guàrdia civil. Vaig haver de veure com aquests vexaven mon pare i tos els qui com ell, pensaven d'altra manera. Va estar condemnat a mort, però finalment, sortosament se'n va poder sortir satisfactòriament. El què em fot m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
roger fletxa gavà-mar
22 de juny de 2010, 11.18 h

gat mesquer, sóc massa vell, en comptes de massa jove, i si, sé perfectament el que era la Falange, família meva n'era part.
altres temps, altres circunstàncies...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
22 de juny de 2010, 10.57 h

#4 Totalment d'acord, Jordi. I si alguns partits com ara PP, Cd's i demés herbes poguessin, no en dubtis que tornariem enrera. Per que et penses que la democràcia els hi fa nosa?. Per qué creus que no volen sentir a parlar de rés que vulgui dir llibertat, drets humans, justícia, etc..?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordi fletxa amposta
22 de juny de 2010, 10.32 h

gat mesquer, jo tinc quasi 51 anys, per tant he viscut una part de la dictadura, la darrera, però recordo perfectament el què passava a mitjans dels anys 60 i els anys 70. Si l'estat democràtic espanyol ha fet esforços per portar a ETA i el seu entorn a un carreró sense sortida crec que també n'hauria hagut de fer, ja fa molts anys, per il·legalitzar a aquests altres, però ja sabem d'on venen la majoria de "demòcrates espanyols".


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
22 de juny de 2010, 09.53 h

#1 Roger, potser ets massa jove per saber la veritat del que va pasar. Aquest suport que dius tú, estava avalat per poder portar pistola. Per tant, si et venia de gust fotre un tret a algú, ho podíes fer si eres de la falange i només dir que el mort era un mal patriota. A més, si estaves afiliat a la falange ep.panyola, podíes treballar, menjar i fer vida més o menys normal, tinguent en compte d'assistir a les seves reunions periódiques menja-cocos. No en parlem de l'assistència médica... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.