directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 8 de maig de 2008 05:00 h

La hipocresia espanyola

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

javier bardem sahara occidental front polisario
Comparteix
   


Hi ha comportaments que no tenen vergonya. Espanya és la causa i la conseqüència de l’actual situació de precarietat i guerra al Sàhara Occidental. I ara, des d’Espanya mateix, se’n demanen ajudes.

Repassant breument la història recent, l'Espanya franquista va mantenir la possessió del Sidi Ifni fins al 1969, conseqüent a la resolució 2072 de les Nacions Unides (1965) en la qual s’instà a la descolonització d’Ifni i el Sàhara Occidental. No obstant això, el control espanyol sobre el Sàhara Occidental va durar fins que, d'acord amb El Marroc (que organitzà la Marxa Verda), es van signar els Acords de Madrid de 1975, on Espanya, el Marroc i Mauritània van emetre a Madrid una declaració de principis sobre el Sàhara Occidental, on s’especificava que les facultats i responsabilitats d'Espanya, com a potència administradora del Territori, es van transferir a una administració temporal tripartida, sense que la paral•lela declaració d'independència feta pels nacionalistes sahrauís (Front Polisario) i la proclamació de la República Àrab Saharaui Democràtica es traduïssin en la creació d'una nova nació. Sinó que, va ser l'inici d'un conflicte que dura fins a avui.

Doncs ara en Javier Bardem ha encapçalat a Madrid una iniciativa d'un grup de professionals del cinema espanyol, que han anunciat la creació d'una pàgina web per a recollir signatures que seran lliurades al Govern d'Espanya. La iniciativa tracta d'aconseguir "que Espanya lideri la recerca d'una solució pacífica i justa”, no ens ho inventem, sinó mireu vosaltres mateixos el vídeo aquí.

Però això no acaba aquí. La conclusió a treure de tot això és que aquesta és una nova acció de la intel•lectualitat espanyola que es desfà per ajudar els pobles oprimits de tot el món, però que giren el cap quan els pobles oprimits es troben a casa seva. D’això se’n diu la hipocresia espanyola.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
9 de maig de 2008, 18.29 h

Més val que no fem demagògia sobre l'exSahara espanyol, el dit Polisario és un anexe titella d'Algèria, és finançat per la també dictadura militar algeriana, que és vol quedar també amb part de la regió oriental de Marroc. Utilitzant a la població sahariana en una guerra per a profit estratègico-militar d'Algèria que de totes totes vol una sortida a l'Oceà Atlàntic aillant el Marroc.La major part de la ajuda EUROPEA que arriba a la població de Tinduf se la queden els controls al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
L'Esteve fletxa LLiçà d'Amunt
9 de maig de 2008, 17.52 h

Ejlokeai..... i no oblideu que el mes semblant a un espanyol de dretes, es un espanyol d'esquerres..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.