directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 4 de juny de 2008 05:00 h

Fon ens la fot

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

fon
Comparteix
   


FON és una iniciativa empresarial de Martin Varsavsky sorgida en l'any 2005 amb l'objectiu de crear una gran comunitat WiFi que permeti aprofitar tots els avantatges que aquesta tecnologia oferix. Està present cada vegada a més països d'Europa, Amèrica del Nord i Àsia.

Doncs ha emès un comunicat en el qual explica perquè no té un web en català o en euskera: perquè costa 100.000 euros. Així ho explica textualment un text publicat a fon.com:

El web Fon està en anglès, xinès, japonès, coreà, polonès, alemany, francès i italià. El pròxim idioma és el portuguès. Per què som una empresa espanyola i no tenim un web en euskera, en gallec o en català? No és per falta de respecte o interès a aquestes cultures., sinó perquè cada idioma ens costa uns 100,000 euros de feina en fer-lo i mantenir-lo i si tota Espanya és solament el 3% del mercat de Fon en el món, us podeu imaginar que Euskadi, Galícia o Catalunya són menys del 1% i que, simplement, no tenim recursos en màrqueting i comunicació per a fer webs i mantenir-les en aquests idiomes. És més, moltes de les nostres instruccions més detallades estan solament en anglès, però per a solucionar aquest obstacle les estem passant a forma de wiki (tipus Wikipedia) perquè qualsevol pugui editar-les i traduir-les al seu idioma. Així, amb l'ajuda de la gent, podrem estar en català o euskera si algú ho vol fer. El wiki estarà llest d’aquí a un mes. A més, cada fonero pot personalitzar la seva pàgina d'accés en l'idioma que vol, posar vídeos en el seu idioma, donar accés gratuït a foneros i no foneros a un lloc en català, en gallec o en euskera. En fi, no és un problema de no donar-li importància. És que amb 34 milions d'euros hem de cobrir totes les despeses i d'aquests 34 solament 2 estan destinats a comunicació i màrqueting, la resta és pura tecnologia R+D i programació. A més, els kioskos de Barcelona que estem fonejant tindran les seves pàgines d'inici en català.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jo fletxa Barna
4 de juny de 2008, 11.13 h

Per favor, qui es creu que traduir quelcom a una llengua val 100.000 euros?? 16.6 milions de pessetes traduïr FON a una llengua? Això no s'ho creu ningú, i a Internet hi ha milers d'exemples que tiren per terra aquesta patètica excusa. Que costa diners? Sí, però no 100.000.

I si arribés a costar 100.000 euros traduir FON a alguna llengua, cosa que dubto moltíssim, això vol dir que han pagat 100.000 per CADA traducció de FON al món? Això voldria dir que 1) s'han arruinat 2) enlloc d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Bixo fletxa L'H (PPCC)
4 de juny de 2008, 09.54 h

Bé, no és que em sembli correcte que no vulguin traduir al català, però al menys han tingut la decència d'explicar el perquè, i pel que sembla, si això del Wiki és cert, d'aquí a no res les instruccions seran en català (seguríssim). Per la resta de coses, no em sembla pas que menystinguin el la nostra llengua; no obliguen a no utilitzar-lo com fan, per exemple, els senyors polítics espanyols a Les Corts Generals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.