directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 10 de maig de 2024 01:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 13 d'octubre de 2008 05:00 h

Gaudí a la UE

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


Aquesta darrera setmana, els diputats europeus han pogut gaudir d'una exposició ben peculiar dins les instal·lacions de l'Eurocambra a Brussel·les. Es tractava de la mostra 'The realism of Gaudí and the hope of Europe' (el realisme de Gaudí i l'esperança d'Europa) que intenta trobar paral·lelismes entre les complicades estructures dels edificis gaudinians i els equilibris polítics que cal fer perquè la UE sigui una realitat.

L'exposició neix de l'amistat entre Mario Mauro, vicepresident del Parlament Europeu, i Etsuro Sotoo, escultor de la Sagrada Família. Les reflexions de tots dos al voltant de la difícil construcció del temple i d'Europa omplien els plafons de la mostra, on també es permetia als eurodiputats de posar el seu petit fragment de trencadís a un panell que, posteriorment, serà instal·lat al temple barceloní.

La cara negativa de la mostra era l'absència de català als plafons informatius. Malgrat els encarregats d'explicar l'exposició fossin catalans, la documentació de la mostra obviava la llengua que es parla al temple. A més i per acabar-nos d'humiliar, el web del projecte promet una versió en la nostra llengua -promet una versió en 'catalá' amb accent tancat a la 'a'- que ara per ara no està disponible. Una mostra més de com la Unió Europea s'entesta en ignorar la nostra llengua.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.