directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 22 de maig de 2024 05:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 3 d'octubre de 2008 05:00 h

Rouco justifica l'Alzamiento del 36

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

rouco varela bisbes conferència episcopal
Comparteix
   


El cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, va commemorar en una missa solemne el cinquantè aniversari de la fundació de l'abadia benedictina del Valle de los Caídos, obra faraònica iniciada el 1940 a instàncies del Generalísimo Franco i acabada l’any 1958.

La notícia, com no podia ser d'altra manera, va ser publicada dissimuladament al diari La Razón. Rouco Varela en la seva homilia va defensar la continuïtat del Valle de los Caidos, atenció, com a 'símbol de reconciliació' i superació de 'divisions i odis'. El president de la Conferència Episcopal Espanyola va menysprear per tant la lògica de la Llei de la Memòria Històrica i va optar per beneir els tòpics del franquisme sobre aquest temple, construït per presos republicans, als quals els vencedors de la guerra civil van convertir en esclaus.

Però encara hi ha més. Rouco, durant el seu sermó, va oferir la seva versió cristiana de la guerra civil: 'l’home havia pecat molt i sobretot contra Déu i quan es viu una etapa de negació de Déu és molt fàcil que després els homes lluitin entre ells'. Esgarrifosa justificació de l'Alzamiento del 18 de juliol del 36.
 
Per si algú encara no ho sabia, monseñor Rouco és cardenal arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal Espanyola.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Intent d’eliminar la llengua catalana de l’escola amb el Pla Pilot d’elecció de llengua

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.