directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 28 d'abril de 2008 05:00 h

En Duran va a la Feria

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

fira d'abril
Comparteix
   


La Feria d'Abril ja ha arribat, aquella setmana llarga d'excessos i sevillanes que atabala com poques als veïns de Sant Martí. Amb menys subvencions del què és habitual -tot i l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació hi han tornat a abocar morterada-  la zona del Fòrum s'ha tornat a omplir de nostalgia i peix fregit per celebrar la plena integració de milers de ciutadans que, nit rere nit, s'hi desplaçaran. Ja hi han passat Sirera i també Duran, aquest últim gran amic de la FECAC, que va viure l'època d'or "et subvenciono i no cal que m'ensenyis els números" quan CiU manava a la Generalitat.


 

Com ja està essent habitual en les darreres edicions, la Feria -ens neguem a dir-li Fira- vé acompanyada de tota mena d'excentricitats i actes que fan evident com és de necessari aquest esdeveniment. Per una banda, l'edifici Fòrum -aquella obra monumental que resta buida tot l'any- acull aquests dies l'exposició estrella, amb pòsters i cartells de la Feria de Còrdova, que es veu que fa un segle i mig que existeix.

Per altra banda, enguany té més presència que mai l'altre Federació important d'integrats a Catalunya, Fedelatina, que disposa d'un espai gegantí per impulsar el reggeaton i d'altres ritmes llatins entre els seus adeptes, també catalans integradíssims. L'any passat ja us explicàvem d'on venia aquest buc fantasma que és la Fedelatina, inflada des de la mateixa FECAC, el PSC i amb Josep Maria Sala, àlies Filesa, al darrere.

Un bon resum del què és aquest espectacle horripilant el va fer ahir Salvador Sostres al seu article de l'AVUI, on parlant sobre la Feria acabava així:

"[la feria d'abril] ho diu tot, d’Espanya. N’és la perfecta metàfora. Hi ha un fregit de fons que sempre és Espanya, per molt que les estructures de l’Estat s’hagin modernitzat. Hi ha un fregit de fons i una caspera sense els quals Espanya no es pot entendre. Una horterada eterna, un mal gust consolidat a força d’anys i atrocitats. Espanya és una gitana amb vestit de farbalans que ven encenedors i alls. Vine a la Feria i veuràs. Per cert: no sé si és una atracció més, i ens ho fan només als catalans perquè recordem què és la solidaritat, però ja quan abandonàvem l’espant vaig adonar-me que m’havien robat la cartera. La documentació i 1.000 euros. Tarda d’ahir a la Feria d’Abril. Experiència completa d’Espanya".

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
L'Esteve fletxa LLiçà d'Amunt
28 d'abril de 2008, 18.25 h

Per una vegada i sense que serveixi de precedent, coincideixo amb en Sostres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jordibcn fletxa barcelona
28 d'abril de 2008, 08.25 h

Sostres on vas amb 1000 euros, ara a tu rai que la teva avia exploti
una mica més als seus equatorians del SENON i recuperats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.