directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 15 d'abril de 2008 05:00 h

La màquina de ciris

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ermita pals baix emporda
Comparteix
   


Qui diu que l’església catòlica no es modernitza? No fa passos cap al progrés? Qui diu que l’església catlòlica no es deixa seduir pel món del consum? Que poc a poc l’individu guanya pes sobre una visió col•lectiva? Però per afirmar això no cal que ens passem al protestantisme. Només cal que anem a Pals, una petita població del Baix Empordà. En aquestes contrades hi ha una petita ermita. En el seu interior, com a bona església, s’ofrenen ciris perquè els qui ho desitgin n'encenguin un a la verge o el sant corresponent.

La gràcia de tot plegat és que s’ha col•locat una màquina de refrescs però en comptes d’apagar la set als visitants ofereix un ciri. Un euro el ciri! Ho podeu comprovar vosaltres mateixos a la foto.

Des de directe.cat recolzem qualsevol iniciativa d’aquest estil. Fins i tot ens agradaria anar més enllà. Es podrien col•locar diferents ciris de colors i poder-ne escollir el que més t’agradi. Fins i tot ciris de diferents mides. Fora divertit, però, que algun despistat assedegat xuclés amb força inútil la cera freda d’un ciri al pensar-se que s’estava a punt de prendre una cola.

Si fem volar la imaginació també es podrien oferir petites dosis d’aigua consagrada per santificar-se. Seria molt divertit: un euro per una mica d’aigua pura ben emmagatzemada i amb un codi de sanitat reglat. Per fi fer aquest sagrat gest seria sa i higiènic! També es podrien servir diferents parts del cos (de plàstic) per penjar-les al sant corresponent. Un euro un dit, un genoll dos euros, la tercera cama cinc...

Fins i tot es podria donar el cas que per primera vegada qui revés una hòstia no seria la màquina després de ficar la moneda i que no en baixés res. Per què no una màquina també que repartís el cost de crist? Pagar un euro per una hòstia! Això sí que és ser cristià!

imatge



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Albert fletxa Sitges
16 d'abril de 2008, 19.34 h

Costa poc fer paròdies de temes d'església. Costa molt poc, realment, en el context cultural d'avui dia. Laia, tens tota la raó en la teva observació. Ara ens començaran a dir de tot, però ja passarà el xàfec, ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Laia Massana fletxa palau de plegamans
15 d'abril de 2008, 14.13 h

Et penses que fas gràcia i fas desgràcia. No fa riure res del que dius... no t'has parat a pensar que potser la màquina s'ha dissanyat per parar els peus als lladregots i no per fer volar la teva imaginació?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.