directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 22 d'abril de 2008 05:00 h

El castellà suspèn a Internet

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

internet pc ordinador mouse xarxa pc
Comparteix
   


També podríem haver titulat aquest article com que “El català aprova a Internet”. Però pensem que no és notícia. Tots sabem del molt bon estat de salut que té la nostra llengua a la xarxa. De fet estem entre les 20 llengües més utilitzades a Internet a nivell mundial.

Però aquest fet sí que és notícia si comparem aquest bon estat del català amb el castellà a la xarxa. De fet, el castellà està en molt mala posició, sempre i quan tenint en compte que la quantitat de castellanoparlants que hi ha al món supera d’allò més a la quantitat de catalanoparlants.

I és que han sortit les conclusions de l'estudi de les «Llengües i cultures del món» relatiu al 2007 que ha elaborat la Unió Llatina i que, per primera vegada, hi inclou la nostra llengua. L'estudi ens explica que les llengües llatines, llevat del romanès, s'estanquen després d'uns anys de creixement en la presència a Internet. Mentrestant, l’anglès continua hegemonitzant els continguts de la xarxa, ja que té més presència que tota la resta de llengües juntes.

En aquest sentit, les pàgines en català-valencià suposen un 0,14% del total d'Internet. Aquesta xifra no és especialment roïna, ja que representa un índex de 0,94 segons els parlants que tenen accés a la xarxa. És a dir, que té aproximadament la presència que li pertoca, que correspondria a un 1. De fet, les llengües que més pateixen en aquest índex són el castellà i el portuguès, ja que només arriben a un 0,65 i un 0,45. El romanès té un índex del 0,63, però és la llengua que més ha crescut en aquest període, un 65%.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.