directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 14:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 13 de gener de 2011 05:00 h

On votarà Montserrat Tura?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

montserrat tura
Comparteix
   


Contra tot pronòstic, Montserrat Tura anunciarà aquest dijous que es presenta a les primàries del PSC i disputarà a Jordi Hereu la candidatura socialista a l'alcaldia de Barcelona. Tura serà, per tant, la candidata oficial del carrer Nicaragua, ja que els socialistes estan entestats a apartar Hereu de la cursa electoral per intentar salvar el vaixell barceloní després del 28-N. I no n'hi ha per menys: els sondejos interns dels socialistes els donen la tercera posició en nombre de vots a la capital catalana, per darrere de CiU i fins i tot del PPC, en una patacada que, de retruc, els podria fer perdre el control d'altres òrgans de poder, com la Diputació de Barcelona.

Després del sorprenent fitxatge de Mascarell, fins fa uns dies el socialista més ben posicionat per disputar l'alcaldia a Hereu, el PSC ha hagut de buscar un rival d'última hora: només així s'entén el pas endavant de Montserrat Tura, algú que no viu a Barcelona i és exalcaldessa de Mollet del Vallès. En aquest context, l'encaix de Tura a la política barcelonina és la principal incògnita que haurà d'afrontar la cúpula nacional del PSC, ja que serà difícil que pugui guanyar-se la confiança primer dels militants i després de la població sense haver viscut mai a la capital catalana ni conèixer els seus districtes ni les seves problemàtiques de fons.

Per no parlar de la militància molletana que Tura sempre ha professat: L'exalcaldessa de Mollet viu a una casa centenària que ja havia estat dels seus avantpassats i té una vida social molt activa a la capital del Baix Vallès. Caldrà doncs, saber si Tura s'acabarà empadronant a Barcelona o bé si continuarà vivint i votant a Mollet encara que sigui candidata a la capital catalana. De fet aquest últim supòsit tampoc seria tant excepcional: Narcís Serra vivia i votava a Sant Cugat quan va ser alcalde de Barcelona, de 1979 i 1982.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
portell fletxa Argentona
13 de gener de 2011, 13.31 h

El pinyol del PSOE., no podia quedar al marge de la renovació que no vol donar opcions al PSC., aquestes primaries surtirà un candidat pro el socialisme mal parat.., a veure si d'una vegada el sector catalanista fa quelcom mes dins el partit que riure les gracietes de moncloa., conspirar per la gobernabilitat del Pais Basc., empoltronar al Felip Gonzalez Marques a Europa i la barra de pasejarlo a les campanyes Catalanes.., i callar per supeditar la societat am la sentencia del TC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.