directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 11:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 18 de gener de 2011 05:00 h

El català del Periódico, un tema 'zanjat'

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


A l'espera que es materialitzi l'eternament anhelada edició en català de La Vanguardia, la versió en català d'El Periódico segueix acumulant despropòsits lingüístics entre les seves pàgines.

Després d'haver aconseguit normalitzar 'vivenda' en lloc d'habitatge i de veure com errors garrafals en la traducció aconsegueixen esmunyir-se fins a la mateixa portada del diari. Al la franja destacada en color groc, El Periódico no té cap inconvenient en afirmar que 'Amb aquest partit de Messi queda zanjado el debat'. I, per si no n'hi hagués prou, segueix: 'El Balón de Oro lo podien guanyar Xavi...'.





A més en aquesta captura de pantalla de l'edició digital, El Periódico proposa una nova fórmula per a l'ofici de programador d'ordinadors: 'iMformàtic' enlloc d''informàtic'.

















MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5 Maria Antonia Vila
Maria Antonia Vila fletxa [object Object]
18 de gener de 2011, 22.23 h

#4 Jordi, quina pregunta ! Doncs fan servir això : un traductor automàtic. No en tens prou ? Has vist molts idiomes que puguin esser ben traduits automàticament ? Jo, no. El Periodico blau (no tinc tots els accents en el meu teclat) és una traducciò CALCADA de l'ediciò en castellà; mai PENSADA en català. Aixì és que no serà mai correcte. I per això fa pena de veure.
I si continues demanant una ediciò " mìnimament" correcte no canviarà res perquè ja la tens. Qualsevol pais norm... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa BCN
18 de gener de 2011, 20.38 h

Quina mena de traductor automàtic fan servir ? Ja sabem que ho redacten sempre en castellà i després ho tradueixen però, cap programari de traducció pot ser tant dolent.
El Periódico en català em sembla bé, sempre i quant faci servir un català mínimament correcte. Avui per avui, tenim prou oferta de diaris en català així que els lectors tenim dret a exigir més qualitat o, marxar cap a la competència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pepet fletxa Barcelona
18 de gener de 2011, 11.14 h

Com diuen, cap geperut es veu el gep...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Macari fletxa Torredembarra
18 de gener de 2011, 09.17 h

Sou més rucs que fotuts d'encàrrec. Els signes d'obertura d'exclamació i interrogació, gramàtics catalans de prestigi com Joan Solà els han defensats. Sobre el verb "conquistar", si consultéssiu les edicions en línia —i gratuïtes— del DIEC i del GDLC, veuríeu que és un verb perfectament català. I el millor del cas: en la vostra primera frase,·"A l'espera DE que es materialitzi", ja hi ha una falta pròpia d'un analfabet en català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Romeu fletxa Taradell
18 de gener de 2011, 07.48 h

La versió catalana d'El Períodico va ser i continua essent un suport important a la llengua catalana, altrament ben minoritària en els mitjans de comunicació. Que hi ha errades de traducció, algunes de les quals no haurien d'haver passat per alt als correctors, és ben cert. Però, compte amb aquesta dèria de voler-se carregar aquesta edició!
Primera, perquè Directe.cat no és cap model linguístic, precisament. A la primera línia d'aquest mateix apunt hi ha un "A l'espera de que", amb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.