directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 16:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 14 de gener de 2011 05:00 h

Purga a Canal 9

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


Exercir de periodista al mateix temps que s'escriuen obres de teatre no és una pràctica que estigui ben vista a Canal 9.  I és que el periodista Josep Lluís Fitó, ha estat apartat del programa d'esports que presentava al canal televisiu valencià per haver comès la temeritat d'aventurar-se en els terrenys del teatre compromès i crític amb el poder. Fitó, dramaturg de la companyia Teatre de l'Enjòlit, ha presentat aquest mes de desembre la seva darrera creació, 'Corruptia: una regió de l'est', una mordaç visió sobre els casos de corrupteles que assoten la Comunitat Valenciana i que ja ha tocat la fibra a més d'un polític. És el cas d'Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva, president de la Diputació de València i conegut per haver insultat als professors de català del País Valencià, que va impedir que l'obra del periodista fos representada al teatre del municipi. Així, els actors es van trobar les portes del Gran Teatre de Xàtiva tancades, fet que va obligar a suspendre la representació i a fer-la, dies més tard, en un altre municipi proper a la capital de la Costera.

Tal com afirma l'informatiu.com, dos dies més tard, el 14 de desembre, Fitó va ser requerit per la direcció de Canal 9 que va comunicar-li el cessament de les retransmissions de pilota valenciana, que actualment les realitza Paco Nadal. La cadena no va saber donar un comunicat coherent ni amb arguments de pes per justificar la decisió de rellevar Fitó, fet que fa pensar en decisions extra professionals dirigides des de fora de la cadena. Josep Lluís Fitó no és el primer cop que és apartat de les seves funcions, ja que l'any 1996 va ser cessat dels Serveis Informatius de la casa per haver denunciat la manipulació informativa del mitjà de comunicació públic valencià.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1 Javier Domènech Llàcer
15 de gener de 2011, 11.33 h

No podem demanar mes, ho tenim tot, politics corruptes , televisisó amanyada, i fins i tot tenim a BELRUSCONI com s'anomena al rus per aquestes terres.Que se'n vajen a fregar escalons del VALLE DE LOS CAIDOS i ens deixen viure la vida tranquila, que ja de per sí es mogudeta....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.